Luistervoorbeeld

Alice in Wonderland

Sprookjes & Liedjes
Auteur Lewis Carroll, Gebroeders Grimm
Voorlezer Wim Rijken, Wiebe Hartog, Wim Erne, Lutgard Mutsaers, Inge Ipenburg, Ton Op 't Hof
Speelduur 48m 59s
€ 7,95

Beschrijving

Op dit luisterboek staan bewerkingen van drie bekende sprookjes. Bekende namen hebben hun stem geleend aan de hoorspelen, waaronder Wim Rijken, Inge Ipenburg en Ton Op 't Hof.

Daarnaast zijn er drie vrolijke kinderliedjes en medleys, gezongen door het grote kinderkoor 'De Zonnepitten' o.l.v. Gonnie Goossens en begeleid door het ensemble Gerry Roberto en 'De Madeliefjes' o.l.v. Lia Ligthart.

Inhoud
1. Alice in wonderland
2. 'k Heb een mooi rood spiegeltje (medley)
3. De ganzehoedster
4. Torentje, torentje bussekruit (medley)
5. De toverput
6. In Holland staat een huis (medley)
7. Prins Langneus

Details

UitgeverDisky
Publicatiedatum 29 november 2013
ISBN 9789077102510
Taal Nederlands
Speelduur 48m 59s
Bestandsgrootte 51 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Lewis Carroll
Lewis Carroll

Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson) is geboren op 27 januari 1832 in het Engelse plaatsje Daresbury. Na zijn studie wiskunde begint hij met lesgeven op de school Christ Church. Zijn eerste publicaties in 1860 en 1861 zijn dan ook van een puur wiskundige aard.

In 1856 raakt Dodgson bevriend met Henry Liddell. Henry heeft een vrouw en drie dochters. Dodge gaat vaak met deze drie dochters, Ina, Alice en Edith, picknicken. Hij vertelt dan leuke verhalen. De zevenjarige Alice Liddell moedigt hem aan om de verhalen op te schrijven. Dodgson doet dit en geeft het haar cadeau, compleet met door hem gemaakte illustraties. In 1865, onder het pseudoniem Lewis Carroll, publiceert hij het manuscript met als de titel De avonturen van Alice in Wonderland. Dit boek, over de fantasie en humor van kinderen, is onmiddellijk een succes en vanaf dit moment is de naam Lewis Carroll een fenomeen.

In 1871 verscheen het vervolg: Through The Looking Glass and What Alice Found There. In de vertaling van Nicolaas Matsier verscheen dit boek onder de titel Achter de spiegel en wat Alice daar aantrof.

Dodgson schrijft na zijn meesterwerk De avonturen van Alice in Wonderland nog andere boeken. Ondanks zijn succes blijft hij lesgeven op Christ Church. Op 14 januari 1898 overlijdt Charles Lutwidge Dodgson, zijn werk is dan over de hele wereld bekend.

Toon aanbod