Luistervoorbeeld

Erge Ellie en nare Nellie: het grote luisterboek

Erge Ellie en nare Nellie; De wraak van Ellie en Nellie en Ellie en Nellie in gevaar
Auteur Rindert Kromhout
Voorlezer Rindert Kromhout, Caroline Zantonique
Speelduur 1u 50m 43s
€ 12,40

Beschrijving

Ellie en Nellie (een tweeling) waren vroeger grote pestkoppen. Nu zijn ze braaf, en toch krijgen ze van alles wat er misgaat de schuld. Een heel vervelende tweeling speelt de baas over de andere kinderen uit de buurt. Alleen hun ouders denken dat zij echte lieverdjes zijn!

Erge Ellie en nare Nellie
Daar heb je de tweeling Smit! Erge Ellie en nare Nellie. Wat zijn ze gemeen. Wat zijn ze vals. Ze slaan, ze schoppen. Ze krabben, ze bijten. De hele buurt is bang voor ze. Dat kan zo niet langer doorgaan. Er moet een einde aan komen. Maar hoe?

De wraak van Ellie en Nellie
Erge Ellie en nare Nellie! Wat waren ze gemeen! Ze sloegen en schopten. Ze pikten geld en snoep. Geen kind was veilig voor ze. Maar dat was vroeger. Nu zitten Ellie en Nellie achter slot en grendel. De buurt is weer rustig. Niemand hoeft nog bang te zijn. Tot op een dag, een vreselijke dag...

Ellie en Nellie in gevaar
'Rennen!' roept Ellie. 'Help!' gilt Nellie. Ellie en Nellie hollen weg. De grote mensen hollen ook. Steeds dichter achter hen. 'Pak ze! Grijp ze! Geef ze ervan langs!' Ellie duikt door een gat in de muur. 'Gevaar!' schreeuwt ze. 'Red ons!' brult Nellie. Maar er is niemand die hen hoort....

Inhoud
Erge Ellie en nare Nellie
1. Bas
2. De moeder van Bas
3. Lot
4. De vader van Lot
5. Tom
6. Het plan
7. De volgende dag
8. Betrapt
9. Eind goed, al goed

De wraak van Ellie en Nellie
1. Deur op slot
2. Het hek
3. Lief
4. Bas
5. Lot
6. Tom
7. Ellie en Nellie
8. Dat is één
9. Dat is twee
10. Dat is drie
11. Het park
12. Een schop van oma

Ellie en Nellie in gevaar
1. Het snoep van Wim
2. De kwade vrouw
3. Wie?
4. Weg van huis
5. Op zoek naar de waarheid
6. Wim
7. In het nauw
8. Niemand
9. Strikken en klauwen
10. Hannie en Jannie
11. De chauffeur van de geldauto
12. Toch naar Spanje

Details

UitgeverFirst Monkey Media
Publicatiedatum 28 april 2017
ISBN 9789077727935
Taal Nederlands
Speelduur 1u 50m 43s
Bestandsgrootte 85 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Rindert Kromhout
Rindert Kromhout

Rindert Kromhout (1958) schrijft veel verhalen voor beginnende lezers, maar ook voorleesverhalen, over de Merel en over Olaf bijvoorbeeld. Zijn verhalen zijn vaak humoristisch. De kinderen die in de verhalen van Rindert Kromhout voorkomen, zijn nogal dwars en eigenwijs, en soms behoorlijk gemeen. Ze hebben meestal veel fantasie, waarmee ze het ver kunnen brengen in de wereld: ze kunnen heel goed tegen een stootje.

De verhalen van Rindert Kromhout spelen meestal in de werkelijkheid, maar tegelijk gebeuren er dingen die niet echt kunnen. Veel van zijn boeken spelen in de wereld van het toneel of het circus. Er komt een bonte stoet van bijzondere figuren in voor.

Circusartiesten en toneelspelers: in de verhalen van Rindert Kromhout vind je een bonte stoet van kleurrijke mensen en dieren. Zo heb je Socrates de buldog, Cleopatra de clown en Guido de boeienkoning. In de meer dan tachtig boeken die hij tot nu toe maakte valt altijd veel te beleven.
Voor de Kinderboekenweek 2002 maakte Rindert Kromhout het speciale geschenkboekje.

Toon aanbod