Luistervoorbeeld

De ideeën van Eli Goldratt over management

Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie)
SerieMBA in één dag
Auteur Ben Tiggelaar
Spreker Ben Tiggelaar
Speelduur 46m 1s
€ 9,95

Beschrijving

Eliyahu M. Goldratt (1948-2011) kreeg internationale erkenning als managementdenker na het verschijnen van zijn boek The Goal in 1984. In dit boek introduceerde Goldratt zijn Theory of Constraints (TOC). Deze theorie vertaalde hij in de jaren daarna in verschillende boeken naar allerlei vakgebieden, onder meer ICT, projectmanagement en marketing. Van Goldratts boeken werden in totaal meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht in meer dan 20 talen.

Inmiddels is Goldratt al enkele jaren met pensioen. Wel verzorgt hij nog lezingen en adviseert hij bedrijven die zich voor langere tijd aan zijn inzichten willen verbinden. Daaronder zeer grote ondernemingen zoals General Moters. Hij doet dit samen met een wereldwijd netwerk van Goldratt-adviesbureaus.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Eli Goldratt eigenlijk?
3. De visie van Eli Goldratt
4. De Theory of Constraints
5. Het toepassen van de Theory of Constraints op bedrijfsprocessen
6. Goldratt over projectmanagement
7. Problemen oplossen volgens Goldratt
8. Goldratt over marketing
8. Lof voor en kritiek
9. De praktische waarde van Goldratts ideeën

Details

UitgeverTyler Roland Press
Publicatiedatum 27 maart 2009
ISBN 9789079445417
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 46m 1s
Bestandsgrootte 37 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ben Tiggelaar zet de essentie van de ideeën uitstekend neer in gewone-mensen-taal (..). Warm aanbevolen.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Toon aanbod