Luistervoorbeeld

De ideeën van Michael Hammer over reorganiseren

MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie)
SerieMBA in één dag
Auteur Ben Tiggelaar
Voorlezer Ben Tiggelaar
Speelduur 47m 18s
€ 9,95

Beschrijving

Michael Hammer (1948-2008) veroorzaakte een van de grootste managementhypes aller tijden: Business Process Reengineering. Hammer werd opgeleid als ingenieur aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en bracht het aan dezelfde universiteit tot hoogleraar. Zijn grote doorbraak kwam in 1993 met het boek Reengineering the Corporation dat hij samen met James Champy schreef. Van dit boek werden maar liefst twee miljoen exemplaren verkocht in 30 verschillende vertalingen. Het bezorgde Hammer een plaats op de Time-lijst van meest invloedrijke Amerikanen.

Hammer richtte daarna zijn eigen advies- en trainingbureau op, publiceerde meerdere boeken en verzorgde lezingen over de hele wereld.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie was Michael Hammer eigenlijk?
3. De visie van Michael Hammer
4. Business reenineering: wat is het niet en wat is het wel?
5. Een klassiek voorbeeld van reengineering
6. Negen kenmerken van reengineering
7. Wanneer is het tijd voor reengineering en wat komt erbij kijken?
8. Een nieuwe manier van werken
9. De meest gemaakte fouten in reengineering
10. Lof voor en kritiek
11. De praktische waarde van Hammers ideeën

Details

UitgeverTyler Roland Press
Publicatiedatum 27 maart 2009
ISBN 9789079445424
Taal Nederlands
Speelduur 47m 18s
Bestandsgrootte 38 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ben Tiggelaar zet de essentie van de ideeën uitstekend neer in gewone-mensen-taal (..). Warm aanbevolen.' (De Volkskrant)

'Een geweldig idee. Terwijl je in zo’n ellendige file staat, vijzel je je kennis op. Voor je op de zaak bent ben je weer helemaal bij.' (Tijdschrift voor Marketing)

'Stap voor stap legt Tiggelaar uit waar Porter zeker 3 boeken voor nodig heeft (..). Een aanrader.' (Intermediair)

'In een klein uurtje is de luisteraar helemaal op de hoogte van de inhoud van een paar boeken.' (Managementscope)

Over de auteur
Photo Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Toon aanbod