Luistervoorbeeld

De ideeën van Kaplan & Norton over de Balanced Scorecard

Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie)
SerieMBA in één dag
Auteur Ben Tiggelaar
Spreker Ben Tiggelaar
Speelduur 49m 19s
€ 9,95

Beschrijving

Robert Kaplan en David Norton zijn de bedenkers van de Balanced Scorecard. In minder dan tien jaar heeft de Balanced Scorecard zich ontwikkeld tot het meest gebruikte instrument voor prestatiemanagement ter wereld.

Robert Kaplan is hoogleraar leiderschapsontwikkeling aan de Harvard Business School. Hij startte zijn carrière als elektrotechnisch ingenieur en onderzoeker op het gebied van bedrijfsprocessen. Hij heeft een groot deel van zijn leven besteed aan het verbeteren van meetmethoden in bedrijven.

David Norton maakte carrière in de management consultancy. Hij was één van de oprichters van het adviesbureau Nolan Norton & Company, dat later onderdeel werd van het accountancy en adviesbedrijf KPMG. Tegenwoordig is David Norton directeur van het samen met Robert Kaplan opgerichte Balanced Scorecared Collaborative.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie zijn Kaplan & Norton eigenlijk?
3. De visie van Kaplan & Norton
4. De Balanced Scorecard in vogelvlucht
5. Het financiële perspectief
6. Het klantperspectief
7. Het interne processenperspectief
8. Het leer- en groeiperspectief
9. Het invoeren van de Balanced Scorecard
10. De Balanced Scorecard in de praktijk
11. Een nieuwe aanpak van strategisch management
12. Lof en kritiek
13. De praktische waarde van Kaplan & Nortons ideeën

Details

UitgeverTyler Roland Press
Publicatiedatum 27 maart 2009
ISBN 9789079445431
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 49m 19s
Bestandsgrootte 41 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ben Tiggelaar zet de essentie van de ideeën uitstekend neer in gewone-mensen-taal (..). Warm aanbevolen.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Toon aanbod