Luistervoorbeeld

De ideeën van Tom Peters over ondernemerschap

MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie)
SerieMBA in één dag
Auteur Ben Tiggelaar
Voorlezer Ben Tiggelaar
Speelduur 51m 35s
€ 9,95

Beschrijving

Thomas J. Peters (1942) is managementschrijver, adviseur, columnist en bovenal performer. Hij studeerde aan Cornell en Stanford en werkte bij McKinsey. Sinds hij in 1982 het boek In Search of Excellence schreef met Robert Waterman is hij wereldberoemd. Peters pleit sindsdien onophoudelijk voor meer ondernemerschap, het doorbreken van oude regels en het centraal stellen van mensen in het bedrijfsleven.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Tom Peters eigenlijk?
3. De visie van Tom Peters
4. Excellente ondernemingen: het onderzoek en het 7-S model
5. Excellente ondernemingen: 8 basisprincipes
6. Klantgerichtheid: één met de klant
7. Organiseren en managen: mensen centraal
8. Innovatie en groei volgens Peters
9. Persoonlijke effectiviteit volgens Peters
10. Lof en kritiek
11. De praktische waarde van Peters ideeën

Details

UitgeverTyler Roland Press
Publicatiedatum 27 maart 2009
ISBN 9789079445462
Taal Nederlands
Speelduur 51m 35s
Bestandsgrootte 41 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ben Tiggelaar zet de essentie van de ideeën uitstekend neer in gewone-mensen-taal (..). Warm aanbevolen.' (De Volkskrant)

'Een geweldig idee. Terwijl je in zo’n ellendige file staat, vijzel je je kennis op. Voor je op de zaak bent ben je weer helemaal bij.' (Tijdschrift voor Marketing)

'Stap voor stap legt Tiggelaar uit waar Porter zeker 3 boeken voor nodig heeft (..). Een aanrader.' (Intermediair)

'In een klein uurtje is de luisteraar helemaal op de hoogte van de inhoud van een paar boeken.' (Managementscope)

Over de auteur
Photo Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Toon aanbod