De ideeën van Robert Quinn over leiderschap
De ideeën van Robert Quinn over leiderschap

De ideeën van Robert Quinn over leiderschap

MBA in één dag - Management Classics - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes (serie)

Tiggelaar behandelt de belangrijkste ideeën van Robert Quinn over leiderschap en bespreekt de belangrijkste ideeën met de Nederlandse praktijk in het achterhoofd.

Serie

Auteur

Ben Tiggelaar

Spreker

Ben Tiggelaar

Speelduur

0 uur 47 min

€ 9,95

Beschrijving

Robert E. Quinn is hoogleraar, onderzoeker en schrijver. Hij richt zich in zijn werk op thema's als leiderschap, verandering en positieve organisatiekunde. Zijn Handboek Managementvaardigheden wordt al ruim tien jaar voorgeschreven in een groot aantal managementopleidingen. Quinn publiceerde daarnaast over onderwerpen als cultuurverandering, empowerment en persoonlijke groei. Quinn is hoogleraar op het gebied van Organizational Behavior and Human Resource Management aan de business-school van de University of Michigan.

Naast zijn werk in research en onderwijs is Quinn een veelgevraagd consultant. Hij is oprichter van het adviesbureau Wholonics Leadership Group. Daarnaast is Robert Quinn actief in diverse non-profit organisaties die zich inspannen voor ethisch handelen in het bedrijfsleven.

Auteur en presentator Ben Tiggelaar heeft ruim 8 meter managementboeken teruggebracht tot 10 luisterboeken. In elk luisterboek bespreekt Tiggelaar de belangrijkste ideeën van een goeroe in circa 50 minuten. Ideaal voor die momenten waarop u uw tijd nuttiger zou willen besteden, zoals in de file. Bij ieder luisterboek is bovendien een pdf-bestand met de integrale tekst opgenomen.

Dit luisterboek maakt deel uit van de MBA in één dag - Management Classics-serie, een volledig nieuwe, herziene versie van de bestsellerreeks Management Classics uit 2003. Nieuwe boeken, nieuwe artikelen, nieuwe interviews zijn gelezen, vergeleken, besproken en samengevat. Deze nieuwe uitgave is volledig herschreven en opnieuw opgenomen om de kern van de ideeën van de belangrijkste managementgoeroes nog krachtiger en duidelijker over te brengen.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Robert Quinn eigenlijk?
3. De visie van Robert Quinn
4. Vier klassieke managementmodellen volgens Quinn
5. Effectief leiderschap: werken met concurrerende waarden
6. Leidinggeven aan jezelf: empowerment
7. Het leiden van cultuurveranderingen
8. Persoonlijke groei volgens Quinn
9. Positieve organisatiekunde volgens Quinn
10. Lof en kritiek
11. De praktische waarde van Quinns ideeën

Details

Imprint

Tyler Roland Press

Uitgever

Tyler Roland Press

Publicatiedatum

27 maart 2009

ISBN

9789079445486

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 47 min

Bestandsgrootte

38 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Meer auteur Ben Tiggelaar Bekijk alles

Dromen Durven Doen

Dromen Durven Doen

Ben Tiggelaar

€ 14,95
Dit wordt jouw jaar!

Dit wordt jouw jaar!

Ben Tiggelaar

€ 14,95
De Ladder

De Ladder

Ben Tiggelaar

€ 14,95
De kleine Covey

De kleine Covey

Jan Kuipers, Ben Tiggelaar

€ 7,99

Meer spreker Ben Tiggelaar Bekijk alles

Dromen Durven Doen

Dromen Durven Doen

Ben Tiggelaar

€ 14,95
Dit wordt jouw jaar!

Dit wordt jouw jaar!

Ben Tiggelaar

€ 14,95
De Ladder

De Ladder

Ben Tiggelaar

€ 14,95
De twaalf belangrijkste lessen uit MBA in één dag
€ 9,95