Luistervoorbeeld

De ideeën van Marcus Buckingham over sterke punten

Management Classics II - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes
SerieMBA in één dag
Auteur Ben Tiggelaar
Spreker Ben Tiggelaar
Speelduur 58m 2s
€ 9,95

Beschrijving

Je moet je werk organiseren rond je sterke punten. En je zwakke punten omzeil je zoveel mogelijk. Dat is het centrale idee van Marcus Buckingham.

Volgens Buckingham pakken we het met z'n allen meestal helemaal verkeerd aan. Als we iets willen verbeteren, kijken we wat er niet zo goed gaat en gaan we daaraan sleutelen. Ben je slecht in presenteren? Dan ga je op cursus. Geef je juist fantastische presentaties, maar heb je geen gevoel voor details, dan krijg je vooral die slordigheid terug in de feedback van anderen. Fout, fout en fout, volgens Buckingham. Wanneer we vooral kijken naar wat er niet lekker loopt, werken we vanuit zwakte. We leveren ondermaatse prestaties en worden nog ongelukkig ook.

Na het succes van de eerste tien MBA in één dag-luisterboeken kon een vervolg niet uitblijven. Ben Tiggelaar presenteert daarom een volledig nieuwe reeks van tien MBA in één dag-luisterboeken met daarin een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementgoeroes.

In een klein uurtje ben je helemaal bij, zit je vol inspiratie en heb je tal van bruikbare tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

EXTRA: Bij elk audioprogramma krijg je ook een PDF met de integrale tekst en alle gebruikte bronnen. Handig wanneer je iets wilt opzoeken in de tekst of daarbuiten.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie is Marcus Buckingham?
3. De visie van Marcus Buckingham
4. De sterkepuntenbenadering
5. Voor het individu: sterke punten vinden
6. Voor het individu: sterke punten inzetten
7. Voor managers: vier sleuteltaken
8. Nog twee ideeën van Buckingham
9. Lof en kritiek
10. De praktische waarde van Buckinghams ideeën

Details

UitgeverTyler Roland Press
Publicatiedatum 22 november 2014
ISBN 9789079445790
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 58m 2s
Bestandsgrootte 82 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Toon aanbod