Luistervoorbeeld

De ideeën van Hamel & Prahalad over leidinggeven aan vernieuwing

MBA in één dag - Management Classics II - Inzicht en advies van de belangrijkste managementgoeroes
SerieMBA in één dag
Auteur Ben Tiggelaar
Spreker Ben Tiggelaar
Speelduur 1u 0m 11s
€ 9,95

Beschrijving

Hamel en Prahalad zijn beiden gefascineerd door de toekomst, door hoe bedrijven zich op de toekomst kunnen voorbereiden en door de vraag hoe je in de toekomst succesvol kunt zijn. Samen hebben ze met hun boek De strijd om de toekomst een grote invloed gehad op de manier waarop managers over strategie denken. Volgens hen draait strategie om veel meer dan het verbeteren van resultaten en het vergroten van marktaandeel. Dit werkt misschien in een markt die weinig verandert, maar die markten bestaan amper nog, zeggen Hamel en Prahalad. Volgens Hamel leven we juist in wereld van meedogenloze verandering, hevige concurrentie en voortdurende innovatie.

Na het succes van de eerste tien MBA in één dag-luisterboeken kon een vervolg niet uitblijven. Ben Tiggelaar presenteert daarom een volledig nieuwe reeks van tien MBA in één dag-luisterboeken met daarin een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementgoeroes.

In een klein uurtje ben je helemaal bij, zit je vol inspiratie en heb je tal van bruikbare tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

EXTRA: Bij elk audioprogramma krijg je ook een PDF met de integrale tekst en alle gebruikte bronnen. Handig wanneer je iets wilt opzoeken in de tekst of daarbuiten.

Inhoud
1. Welkom
2. Wie zijn Hamel en Prahalad?
3. De visie van Hamel en Prahalad
4. De strijd om de toekomst: emotionele strategie en kerncompetenties
5. De strijd om de toekomst: verover nieuwe markten
6. Creëer een innovatieve organisatie
7. Betrek de klant bij je productinnovatie
8. Neem de leiding door je businessmodel te vernieuwen
9. De managementrevolutie: drie grote managementuitdagingen
10. De managementrevolutie: zelfmanagement in plaats van managers
11. Wat is nú belangrijk?
12. Lof en kritiek
13. De praktische waarde van de ideeën van Hamel en Prahalad

Details

UitgeverTyler Roland Press
Publicatiedatum 22 november 2014
ISBN 9789079445837
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 0m 11s
Bestandsgrootte 85 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top 100. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelfmanagement. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels, Duits en Arabisch.

Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Ben is een van de meest gevraagde Nederlandse sprekers. In binnen- en buitenland. Hij verzorgt jaarlijks een groot aantal incompany lezingen en seminars. Zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 18.000 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ook is Ben visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Hij gaf regelmatig gastcolleges op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.

Toon aanbod