Luistervoorbeeld

Onder verdenking

De zaak Morgenstond
SerieSeveryn & Govaert deel 1
Auteur Eric Oosthoek
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 12u 21m 20s
€ 12,99

Beschrijving

Het meisje lag op haar rug, de grijsblauwe ogen half geopend, gestold in een moment van acceptatie. De benen gespreid, rechtervoet naar buiten gedraaid. Rechterarm boven het hoofd, hand plat op de grond. De andere arm langs het lichaam, vuist gebald. Ze was geheel ontkleed, had alleen sokken en schoenen nog aan, hardloopschoenen, de beha zat rond haar hals geknoopt.

Een serieverkrachter slaat opnieuw toe en vermoordt voor het eerst zijn slachtoffer. Een Marokkaans-Nederlandse journalist ontvangt een kogelbrief. Hij vecht een eenzame strijd tegen het feodale bewind in zijn moederland. De intimidaties vanuit Rabat gaan van kwaad tot erger, van intimidatie en bedreiging tot zware mishandeling. Maarten Severyn onderzoekt beide zaken. Ondertussen probeert hij het plotselinge overlijden van zijn vrouw te verwerken en begint hij een privé-oorlog tegen de man die haar dood reed. Zonder officiële onderzoeksopdracht gelden er voor Maarten andere regels en wetten.

Details

ImprintAll Fiction
UitgeverDe Vrije Uitgevers
Publicatiedatum 15 augustus 2019
ISBN 9789082993424
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 21m 20s
Bestandsgrootte 678 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Eric Oosthoek (Nederland, 1948) studeerde in 1972 als een van de eerste van zijn generatie af als toneel- én televisiedramaregisseur aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij werkte tijdens zijn studie verschillende malen als regie-assistent van Engelse en Duitse regisseurs van toneel- en televisiedrama. Daarna werkte hij een aantal jaren als toneelregisseur. In die periode voltooide hij de NOS-opleiding televisieregie van Studio Santbergen in Hilversum. Als vervolgstudie volgde hij in de Verenigde Staten verschillende masterclasses op het gebied van dramaregie, acteren voor de camera en montage.
Naast een reeks documentaires realiseerde Oosthoek als dramaregisseur en scenarioschrijver voor de Nederlandse Publieke Omroep een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Opvallend en vaak succesvol televisiedrama, series als Sanne, Weekend, De rivier waarin ik zwom, Oog in oog en Over de liefde, televisiefilms als Zondag weet je alles, Wie aus weiter ferne, Het laatste glas melk, Morgen ga ik zelf en Respect, telefilms als Saint Amour, Novemberlicht, Gebroken Rood, Kilkenny Cross en Anna. Zijn televisiefilms zijn vertoond op buitenlandse publieke zenders in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, IJsland en Bulgarije.
Oosthoek was meermalen lid van internationale jury's, waaronder de Prix d’Italia en de Genève-Europa-Prijzen voor Scenarioschrijven.
Sinds 2008 richt hij zich volledig op het schrijven van fictie.

Toon aanbod