Luistervoorbeeld

Dood in opdracht

De zaak Dantzig
SerieSeveryn & Govaert deel 2
Auteur Eric Oosthoek
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 9u 15m 5s
€ 12,99

Beschrijving

'Gebaseerd op waargebeurde zaken' Lydia stond langzaam op en staarde als verlamd naar de foto. Haar eigen vermoeide, maar blije gezicht, de vrolijk lachende ogen van Marianna, de twee rode cirkels. Het begon tot haar door te dringen wat dit betekende. Ze kwam met een schok terug in de werkelijkheid, greep haar mobiel en toetste Marianna's nieuwe nummer. De bel ging over. Het duurde en duurde, niemand nam op. Ze belde een tweede keer, bang dat ze een fout gemaakt had. Niets. Geen reactie. Hulpeloos keek ze Maarten aan. 'Ze neemt niet op...' Lydia Govaert werkt harder dan ooit aan de zoveelste corruptiezaak binnen de Nationale Politie. Een moordaanslag op twee politieagenten zet alle codes op rood. Tijdens het onderzoek wijst alles op een georganiseerde moordservice van de onderwereld. Een nachtmerrie begint, de ene liquidatie volgt na de andere. De nietsontziende maffiabende spaart zelfs een veertienjarige, onschuldige puber niet. Tot Lydia's ontzetting raakt haar dochter Marianna, eerstejaarsstudent Rechten, ook bij de zaak betrokken. Gedegen onderzoek naar de opsporingspraktijk van politie en justitie is de basis voor een reeks misdaadromans gebaseerd op waargebeurde zaken: Severyn & Govaert.

Details

ImprintAll Fiction
UitgeverDe Vrije Uitgevers
Publicatiedatum 22 mei 2020
ISBN 9789082993455
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 15m 5s
Bestandsgrootte 508 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Eric Oosthoek (Nederland, 1948) studeerde in 1972 als een van de eerste van zijn generatie af als toneel- én televisiedramaregisseur aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij werkte tijdens zijn studie verschillende malen als regie-assistent van Engelse en Duitse regisseurs van toneel- en televisiedrama. Daarna werkte hij een aantal jaren als toneelregisseur. In die periode voltooide hij de NOS-opleiding televisieregie van Studio Santbergen in Hilversum. Als vervolgstudie volgde hij in de Verenigde Staten verschillende masterclasses op het gebied van dramaregie, acteren voor de camera en montage.
Naast een reeks documentaires realiseerde Oosthoek als dramaregisseur en scenarioschrijver voor de Nederlandse Publieke Omroep een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Opvallend en vaak succesvol televisiedrama, series als Sanne, Weekend, De rivier waarin ik zwom, Oog in oog en Over de liefde, televisiefilms als Zondag weet je alles, Wie aus weiter ferne, Het laatste glas melk, Morgen ga ik zelf en Respect, telefilms als Saint Amour, Novemberlicht, Gebroken Rood, Kilkenny Cross en Anna. Zijn televisiefilms zijn vertoond op buitenlandse publieke zenders in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, IJsland en Bulgarije.
Oosthoek was meermalen lid van internationale jury's, waaronder de Prix d’Italia en de Genève-Europa-Prijzen voor Scenarioschrijven.
Sinds 2008 richt hij zich volledig op het schrijven van fictie.

Toon aanbod