Luistervoorbeeld

Kwaad ontwaakt

De zaak Ananke
SerieSeveryn & Govaert deel 3
Auteur Eric Oosthoek
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 14u 2m 10s
€ 12,99

Beschrijving

'Gebaseerd op waargebeurde zaken' De vrouw in de okergele jas werd behoedzaam op de brancard getild. De verpleegkundige klikte de riemen vast en de twee broeders reden de brancard naar de lift. Ze passeerden Maarten op een meter afstand. Terwijl zijn gedachten bij de dader waren realiseerde hij zich opeens dat hij iets bekends rook. Een licht bedwelmende, kruidige geur. Jasmijn. Het duurde een seconde, toen schoot hij naar voren en zwaaide met zijn identificatie. 'Moment alsjeblieft!' De voorste broeder stopte verbaasd. Maarten liep om de brancard heen en verstijfde. Hij keek in het bleke, bebloede gezicht van Faridah Amrani. De ambulanceverpleegkundige zag zijn heftige reactie en keek hem vragend aan. 'Ze is collega...' Maarten verhief zelden zijn stem, maar nu gebeurde dat. Het klonk als een bevel en een alarm tegelijk. 'Jelle!' Raadselachtige aanslagen op immigranten in het zo rustige Amstelveen. Een sluipschutter jaagt op iedereen met een buitenlands uiterlijk. Zijn werkwijze is steeds dezelfde: hij gebruikt precisiewapens met geluidsdemper, observeert en slaat toe. Het team van Maarten Severyn gaat op jacht...

Details

ImprintAll Fiction
UitgeverVrije Uitgevers, De
Publicatiedatum 1 maart 2021
ISBN 9789082993493
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 14u 2m 10s
Bestandsgrootte 771 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Eric Oosthoek (Nederland, 1948) studeerde in 1972 als een van de eerste van zijn generatie af als toneel- én televisiedramaregisseur aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij werkte tijdens zijn studie verschillende malen als regie-assistent van Engelse en Duitse regisseurs van toneel- en televisiedrama. Daarna werkte hij een aantal jaren als toneelregisseur. In die periode voltooide hij de NOS-opleiding televisieregie van Studio Santbergen in Hilversum. Als vervolgstudie volgde hij in de Verenigde Staten verschillende masterclasses op het gebied van dramaregie, acteren voor de camera en montage.
Naast een reeks documentaires realiseerde Oosthoek als dramaregisseur en scenarioschrijver voor de Nederlandse Publieke Omroep een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Opvallend en vaak succesvol televisiedrama, series als Sanne, Weekend, De rivier waarin ik zwom, Oog in oog en Over de liefde, televisiefilms als Zondag weet je alles, Wie aus weiter ferne, Het laatste glas melk, Morgen ga ik zelf en Respect, telefilms als Saint Amour, Novemberlicht, Gebroken Rood, Kilkenny Cross en Anna. Zijn televisiefilms zijn vertoond op buitenlandse publieke zenders in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, IJsland en Bulgarije.
Oosthoek was meermalen lid van internationale jury's, waaronder de Prix d’Italia en de Genève-Europa-Prijzen voor Scenarioschrijven.
Sinds 2008 richt hij zich volledig op het schrijven van fictie.

Toon aanbod