Evolutie en seks
Evolutie en seks

Evolutie en seks

Een hoorcollege over de biologie achter seks

In dit hoorcollege van een uur spreekt Jelle Reumer over de biologische achtergrond van seks en de evolutionaire zin daarvan. Hij neemt de luisteraar mee naar het centrale idee van de Darwiniaanse evolutie.

Auteur

Jelle Reumer

Spreker

Jelle Reumer

Speelduur

0 uur 54 min

€ 7,50

Beschrijving

Seks is een zaak die het leven doordrenkt. In dit hoorcollege van een uur spreekt Jelle Reumer over de biologische achtergrond van seks en de evolutionaire zin daarvan. Hij neemt de luisteraar mee naar het centrale idee van de Darwiniaanse evolutie: het Variatie-Selectie-Reproductie algoritme. Aan bod komen onderwerpen als voortplantingstrategieën, seksuele selectie, genenmix, spermacompetitie, overspel, broedzorg en de rol van ons verstand.

Inhoud

1. Introductie
2. College. Evolutie en seks

Details

Imprint

Home Academy

Uitgever

Home Academy Publishers B.V.

Publicatiedatum

22 januari 2014

ISBN

9789085301530

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 54 min

Bestandsgrootte

79 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Prof. dr. Jelle Reumer (1953) studeerde biologie met als specialisatie paleontologie en promoveerde in 1983 op een proefschrift over fossiele spitsmuizen. Hij werkte van 1984 tot 1986 bij de Université de Genève aan de taxonomie van de Afrikaanse klauwkikkers.

Sinds december 1987 is hij directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam dat onder zijn leiding een spectaculaire metamorfose heeft ondergaan: van een treurig en weinig in het oog springend museum in Blijdorp tot een dynamisch museum op een culturele toplocatie.

In februari 2005 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Vertebratenpaleontologie aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Jelle Reumer is vooral geboeid door evolutie en ecologie, en de wisselwerking tussen die twee, waardoor het leven zich in al zijn diversiteit heeft kunnen ontwikkelen. Paleontologie is daarvoor volgens Reumer een bij uitstek geschikte wetenschap, omdat het de ontwikkeling van het leven registreert en interpreteert.

Een indrukwekkend aantal populairwetenschappelijke artikelen staat op Reumers naam, net als vijf recent uitgebrachte boeken: Stadsecologie (2000), Plant je voort! (2003), De ontplofte aap (2005), Opgeraapt Opgevist Uitgehakt (2008) en Een prachtige puinhoop (2009).

Meer auteur Jelle Reumer Bekijk alles

Zonder de meteoriet waren we er niet
€ 12,95
Het ontstaan van dier en mens
€ 25,00

Meer spreker Jelle Reumer Bekijk alles

Zonder de meteoriet waren we er niet
€ 12,95
Het ontstaan van dier en mens
€ 25,00