Luistervoorbeeld

Denken over deugden

Een introductie op het hoorcollege Wenken voor het goede leven
Auteur Maarten van Buuren, Joep Dohmen
Voorlezer Maarten van Buuren, Joep Dohmen
Speelduur 1u 8m 24s
€ 0,00

Beschrijving

Elke tijd kent zijn eigen invulling van de deugdethiek. Tegen de achtergrond van het huidige individualisme, de moderne vrijheid en de permissieve samenleving zien tal van hedendaagse auteurs de noodzaak en de urgentie van een actuele deugdethiek. Hoe ontwikkel je als mens het vermogen om het goede van het kwade te onderscheiden?

Van Buuren en Dohmen zullen hun (tegengestelde) standpunten de revue laten passeren. Ze geven in deze introductielezing hun eigen filosofische kijk op deugdethiek.

Deze gratis lezing is een introductie op het hoorcollege Wenken voor het goede leven en is welwillend ter beschikking gesteld door Home Academy Publishers.

Inhoud
1. Minicollege door Joep Dohmen
2. Minicollege door Maarten van Buuren
3. Discussie

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 27 november 2015
ISBN 9789085308614
Taal Nederlands
Speelduur 1u 8m 24s
Bestandsgrootte 134 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maarten van Buuren
Maarten van Buuren

Prof. dr. Maarten van Buuren (1948) is als hoogleraar Franse taal- en letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde Frans en Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1986 promoveerde hij aan het Instituut voor Algemene Literatuurwetenschap in Nijmegen op een proefschrift over de metaforiek in Les Rougon-Macquart van Emile Zola. Hij is gespecialiseerd in literatuurtheorie en Franse literatuur uit de 19e en 20e eeuw. Hij is tevens essayist, vertaler en auteur van diverse werken, zowel fictie als non-fictie.

Bij Home Academy zijn van hem de volgende hoorcolleges verschenen: Proust, Overspelige vrouwen, Levenslot of levenskunst? (samen met Joep Dohmen) en Wenken voor het goede leven (samen met Joep Dohmen).

Toon aanbod