Luistervoorbeeld

Anne van het groene huis

SerieAnne van het groene huis deel 1
Auteur L. M. Montgomery
Spreker Charlotte Lap
Speelduur 11u 48m
€ 9,95

Beschrijving

'Anne van het groene huis' is een Canadese klassieker uit 1908 die in Noord-Amerika altijd een bestseller is gebleven en geliefd is bij miljoenen lezers. Nu in een nieuwe vertaling - Met een voorwoord van jeugdboekenschrijfster Anne Woltz. Inmiddels is het verhaal opnieuw verfilmd als Netflix-serie met de naam 'Anne met een E'. 

Matthew en Marilla Cuthbert hadden heel wat anders voor ogen toen ze weesmeisje Anne Shirley van het station kwamen ophalen: als ongetrouwde broer en zus hadden ze immers een jongen besteld om de boerderij later over te nemen! In plaats daarvan is kwebbelkous Anne naar ze toegestuurd, een springerig 11-jarig meisje met lange rode vlechten. Anne rekent er beslist op dat ze naar het weeshuis teruggestuurd zal worden, maar het loopt heel anders. 

De Cuthberts zijn vanaf de eerste ontmoeting door haar betoverd; zoals Anne dat ook gelukt is bij de miljoenen fans die de afgelopen eeuw van haar zijn gaan houden. 

'Anne van het groene huis' is een prachtig, poëtisch geschreven en uniek jeugdboek, met passages die onsterfelijk zijn geworden.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 12 juli 2021
ISBN 9789179957094
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 48m
Bestandsgrootte 648 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Anne van het groene huis boeit al meer dan honderd jaar lezers van over de hele wereld en is uitgegroeid tot een klassieker van formaat. Het is een fascinerend verhaal over opgroeien, jezelf blijven, verwondering (over de natuur, God en het leven) en maakt een zeer authentieke indruk. Het is bijna onmogelijk om Anne niet in je hart te sluiten.' (Annette van der Plas, Nederlands Dagblad)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.