Luistervoorbeeld

Slaap

Auteur Lars Kepler
Voorlezer Frans van Deursen
Speelduur 13u 21m 19s
€ 9,99

Beschrijving

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht?

De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen.

‘‘Neem me niet kwalijk,’ zegt Joona en hij neemt op. Hij drinkt het glas water leeg en luistert eerst glimlachend en dan ernstig. Plotseling trekt alle kleur uit zijn gezicht weg. ‘Is Jurek Walter nog altijd opgesloten?’ vraagt hij. Zijn hand trilt zo hevig dat hij het waterglas op tafel moet zetten.’

Joona Linna #4

Details

Uitgeverij Uitgeverij Cargo
Publicatiedatum 12 juni 2018
ISBN 9789403126807
Taal Nederlands
Speelduur 13u 21m 19s
Bestandsgrootte 734 Mb
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Lars Kepler legt in 'Slaap' vanaf het begin een forse spanningsknoop in je maag doe tot en met de laatste bladzijde blijft zitten. Dit Zweedse schrijversduo left de lat van zijn werk steeds hoger; 'Slaap' is met stip het beste boek van Lars Kepler. Alles klopt: de gecompliceerde plot, de diepgang van de personages en het intrigerende einde.’ (***** VN Detective en Thrillergids)

‘Vierde thriller van het Zweedse schrijversechtpaar Kepler is een bloedstoller. Dreiging, psychoses, menselijke zwaktes, Kepler zit hier op een nog krachtiger flow dan in hun vorige drie thrillers (Hypnose, Contract en Getuige). De plot is ambitieus maar effectief, omdat elk aspect zorgvuldig uitgedacht en uitgewerkt is. Psychologie, suspense, personages, chronologie. Een pluim. Soms is het zo effectief eng dat zo'n thriller eigenlijk geen 'entertainment' meer mag heten.’ (****1/2 Nu.nl)

'Huiveringwekkende thriller.' (esta)

‘Kepler is een meester in het oproepen van een beklemmende sfeer en het creëren van uiterst onaangename karakters. Voortreffelijke thriller.’ (**** Dagblad van het Noorden)

‘Een bloedstollend verhaal. Ik geloof niet dat ik de laatste tijd een thriller heb gelezen waarin ik zo werd voorgestuwd door de schrijver. Korte hoofdstukken, enorme vaart, hoogoplopende spanning. Je zou sneller willen lezen dan je kunt. Dat is een compliment. 'Slaap' is een erg goede thriller.’ (**** Het Parool)

‘Veel slaap zul je niet krijgen als je deze forse leesknaap van Kepler gaat lezen. Want 'Slaap' boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. (…) Om van dit boek optimaal te kunnen genieten, moet je je aandacht er goed bijhouden, heden en verleden slim combineren en vooral niet in slaap vallen. Cijfer: 8+’ (Panorama)

‘Spanning om wakker van te liggen en de beste uit de reeks.’ (**** Metro)

‘Een echte nagelbijter. Het verhaal is zorgvuldig opgebouwd en de spanning wordt langzaam opgedreven en mondt uit in een bloedstollende finale.’ (Leeswolf)

‘Zoals we van Lars Kepler gewend zijn, is ook dit boek slecht voor onze nachtrust.’ (Viva)

‘Slaap is zo huiveringwekkend dat het de lezer klamme oksels bezorgt. Lars Kepler heeft de touwtjes in deze pageturner stevig in handen. 'Slaap' is niet voor mensen met een zwakke maag. Wat een boek.’ (Boek)

‘Huiveringwekkend goed is deze nieuwe thriller van het Scandinavische duo Kepler.’ esta' 'Slaap' houdt je wakker, dat is wel zeker!’ (Nouveau)

‘Eigenlijk is 'Slaap' een heel slechte titel, want eenmaal begonnen is slapen wel het laatste waar je aan denkt. De wendingen die door Kepler zijn bedacht, zijn wederom razend knap.’ (Leeuwarder Courant)

Over de auteur
Photo Lars Kepler
Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun debuut Hypnose behaalden ze internationaal de bestsellerstatus. Van de boeken ronde de sympathieke Joona Linna zijn in Nederland inmiddels meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Slaap is Lars Keplers vierde thriller.

Toon aanbod