Luistervoorbeeld

Het boek Daniel

Auteur Chris De Stoop
Spreker Chris De Stoop
Speelduur 8u 19m 2s
€ 13,99

Beschrijving

In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniel af. In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniel vermoord te hebben.

De Stoop, geschokt door de dood van zijn oom, pleit zelf namens de familie in de rechtszaak. Na het proces gaat hij nog een stapje verder: hij gaat de confrontatie aan met de jonge daders.

Details

UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 24 februari 2021
ISBN 9789403137810
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 19m 2s
Bestandsgrootte 685 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Chris De Stoop

Chris De Stoop (1958) is auteur van fictie en non-fictie. Werk van hem werd in een tiental landen vertaald en werd bekroond met literaire en journalistieke prijzen.

Hij werd geboren op een boerderij in de Wase polder en studeerde vanaf 1976 Germaanse filologie en Communicatiewetenschappen aan de universiteit in Leuven. Na zijn studies ging hij in 1982 als reporter aan de slag bij Knack magazine.

Als auteur debuteerde hij in 1992 met de geruchtmakende bestseller Ze zijn zo lief, meneer, over een internationale bende vrouwenhandelaars. Het boek werd door de BBC tot een documentaire film verwerkt en had verreikende gevolgen in diverse landen: parlementaire onderzoekscommissies werden opgericht, criminele netwerken ontmanteld, nieuwe wetten gestemd.

In 1996 kwam De Stoop met zijn volgende spraakmakende boek, Haal de was maar binnen, dat ook groot tumult in binnen- en buitenland verwekte. Het is het relaas van zijn verblijf van meer dan een jaar in het milieu van de illegalen in Europa. Het werd vertaald door gerenommeerde Europese uitgeverijen zoals Fisher Verlag in Duitsland en Actes Sud in Frankrijk.

Daarna volgden Ik ben makelaar in hasj, een misdaadverhaal in het drugsmilieu, en De Bres, een belijdenisverhaal over de teloorgang van zijn geboortestreek door de havenuitbreiding. Voor Zij kwamen uit het Oosten, een vertelling over een Albanese sekswerker, ontving Chris De Stoop de Gouden Uil Prijs van de Lezer. Uit het juryverslag: ‘Als volleerd romanschrijver zet hij de geaccepteerde waarheden op hun kop. Dit boek is een prachtige, meeslepende en zorgvuldig gecomponeerde vertelling.’

In 2005 schrijft Chris De Stoop de roman De vuurwerkmeester, een rijk geschakeerde familiegeschiedenis van zeven generaties vuurwerkmakers. In 2007 werd zijn boek Het complot van België, dat vooral over zijn ervaringen tijdens de genocide in Rwanda gaat, genomineerd voor de Ako Literatuurprijs in Nederland. Zijn boek Vrede zij met u, zuster (2010), het verhaal van de eerste westerse zelfmoordterroriste en van de jihadisten naar Syrië en Irak, werd met veel lof onthaald in België en Nederland.

In 2012 publiceerde hij Moedermoord, een vertelling over een familiedrama. Zijn voorlaatste boek, Dit is mijn hof, over de neergang van de boeren en de spanning tussen het oude boerenland en de ‘nieuwe natuur’, is op 1 september 2015 verschenen.

Chris De Stoop werkte ruim 30 jaar voor Knack magazine, waarvoor hij een duizendtal artikelen schreef, meestal over sociale problemen in binnen- en buitenland.

Over zijn werk in de journalistiek schreef hij in 2016 het boek Ex-reporter.

Toon aanbod