Luistervoorbeeld

Het familiegraf

SerieDe Bergmankronieken
Auteur Hjorth Rosenfeldt
Voorlezer Ad Knippels
Speelduur 15u 59m 20s
€ 9,99

Beschrijving

Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jämtland in een gevaarlijke situatie terecht. Ze weten zich te redden, maar doen een macabere ontdekking: bij de oever van een rivier steekt een hand uit de grond omhoog.

De politie is snel ter plaatse en ontdekt zes lijken, waarvan twee van kinderen.

Vervolgens buigt de Nationale Recherche zich over de zaak en identificeert twee van de lijken als een Nederlands echtpaar dat in 2002 verdween. De andere vier zouden een familie uit Stockholm kunnen zijn, maar zij werden pas vermist in januari 2003, enkele maanden nadat hun lichamen al begraven waren in het zand. Plotseling bemoeit de veiligheidsdienst zich met de zaak, en dat wekt de nieuwsgierigheid van Sebastian Bergman, die samen met zijn team verder op onderzoek gaat.

Details

ImprintUitgeverij Cargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 1 maart 2019
ISBN 9789403151403
Taal Nederlands
Speelduur 15u 59m 20s
Bestandsgrootte 878 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Dit is een zeer goede thriller. In een zeer goede serie.’ (**** Het Parool)

‘Alweer is zo’n inventief geplotte thriller van het Zweedse duo Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt verschenen. Het familiegraf is een intelligent, genadeloos spannend boek, waaron Sebastian een hork blijft, maar wel een intrigerende hork.’ (**** VN Detective en Thrillergids)

'Nog huiveringwekkender dan het vorige boek.' (Fab)

‘Geloofwaardige goed uitgewerkte karakters, met veel aandacht voor het privéleven van de verschillende personages.’ (NBD Biblion)

‘Opnieuw sterke thriller van Hjorth Rosenfeldt. De Bergmankronieken van Hjorth Rosenfeldt is één van de series die wat mij betreft met kop en schouders boven andere boeken uitsteekt. De interessante persoonlijke ontwikkelingen van de goed uitgewerkte personages doen mij smachten naar meer.’ (Boekhandel Iwema)

Over de auteur
Photo Hjorth Rosenfeldt
Hjorth Rosenfeldt

Michael Hjorth (1963) is een van de grootste Zweedse filmproducenten en schrijft voor televisie, film en theater.
Hans Rosenfeldt (1964) is scenarioschrijver voor The Bridge en andere succesvolle Scandinavische dramaseries. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en schreven De Bergmankronieken, waarin de onuitstaanbare, egoïstische, maar hartveroverende psycholoog Sebastian Bergman centraal staat.

Toon aanbod