Luistervoorbeeld

Het schervengericht

Hoorspel met Rik Launspach, Jack Wouterse en Frank Lammers
Auteur A.F.Th. van der Heijden
Spreker Rik Launspach, Jack Wouterse, Frank Lammers
Speelduur 1u 7m 27s
€ 15,94

Beschrijving

Twee mannen ontmoeten elkaar in de gevangenis. De ene is een wereldberoemd filmregisseur die door gerommel met een minderjarig meisje vast is komen te zitten. De andere, onherkenbaar door het verband om zijn hoofd, blijkt te maken te hebben met de verwoesting van het leven van de cineast. Al dweilend en plees schrobbend komen ze langzaam achter de waarheid, hierbij voortdurend in de gaten gehouden door de Griekse bewaker, die een heel vreemde rol in deze titanenstrijd speelt.

A.F.Th. maakte een adembenemende eigen versie van een van Amerika’s smerigste moordzaken van de vorige eeuw, de Mansonmoorden op de hoogzwangere vrouw van Roman Polanski, Sharon Tate en haar vrienden.
Winnaar van de AKO Literatuurprijs 2007.

Hoorspelversie met een prachtige cast: Rik Launspach als Remo/Polanski, Jack Wouterse als Maddox/Manson en Frank Lammers als de geheimzinnige Griekse bewaker. De opnamen werden fel realistisch met emmers, dweilen en moppen opgenomen, onder de wapperende regie van Von Saher en Cordia. Jeroen Kuitenbrouwer maakte de soundscape.

Cast
Remo Woodehouse: Rik Launspack
Scott Maddox/Charlie: Jack Wouterse
Spiros Agraphiotis/De Griek: Frank Lammers
Advocaat Dunning: Rob van de Meerberg
Gevangenen: Arthur Boni, Bram van Erkel, Chiel de Kruijff en Bas Westerweel

Bewerking: Anne Lichthart
Regie: Marlies Cordia en Vibeke von Saher
Assistentie: Anne Lichthart
Muziek/sounddesign: Jeroen Kuitenbrouwer
Techniek: Frans de Rond

Inhoud
Aankomst
Scott Maddox
Cosy Horror
Sharon
Blauwe tranen
In het land der blinden
Het monster heeft een naam
Methode Charriere
PIG
Paul
Vaarwel City of Angels

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 3 augustus 2008
ISBN 9789461493408
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 7m 27s
Bestandsgrootte 70 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het schervengericht leest als een trein, het is enerverend, gloedvol geschreven, virtuoos gecomponeerd, geconcentreerd rond één geschiedenis, kortom het is A.F.Th. in optima forma.' (Trouw)

'(...) kippenvel, ontroering, schuld, boete, zelfbeklag, wraak, droesem, walging, stront, moord en bloed. En óók bedwelmende liefde en rouw. Heel dat gamma van ervaringen in parelfijn Nederlands opgeschreven. Wat een feest!' (Knack)

'Het schervengericht is een prachtige klassieke roman (...), met tragische en hoogmoedige mensen. Het is geschreven met een ongekende passie, met een groot inlevingsvermogen en daarbij uitermate filmisch.' (Noordhollands Dagblad)

'Maak maar leeg, uw agenda. (...) Van der Heijden is een schrijver die verbeelding in het kwadraat schept. Grootse werelden die nog aan reliëf winnen omdat de echo’s van onze tijd door de boeken galmen.' (De Standaard)

'Adri van der Heijdens nieuwste roman Het schervengericht is een feest om te lezen. (...) Van der Heijden evenaart hier Truman Capotes In Cold Blood.' (Algemeen Dagblad)

'Groots en meeslepend (...). A.F.Th. van der Heijden is ontketend, en hoe!' (NRC Handelsblad)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo A.F.Th. van der Heijden

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. Hij werkt aan twee romancycli: De tandeloze tijd en Homo duplex. In 2011 verscheen Tonio. Een requiemroman, waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs ontving. In 2013 werd hem de P.C. Hooftprijs voor proza toegekend.

Toon aanbod