Luistervoorbeeld

Moby Dick

Hoorspel van Tom Sijtsma, met Peter Drost
Auteur Herman Melville
Spreker Peter Drost
Speelduur 1u 0m 45s
€ 15,94

Beschrijving

De klassieker over de walvisvaart nu als hoorspel. Kapitein Achab en zijn bemanning zijn op jacht naar de moorddadige witte walvis. De zee kolkt, de ijskoude poolwind giert door het want, de meeuwen krijsen boven de klapperende zeilen. De mannen van de Pequod zingen liederen vol strijdlust en verlangen, opzwepend en droevig. Zij zijn aan de reis van hun leven begonnen, een helse tocht door de duistere krochten van de ziel, door obsessie, wraak, macht en kwaad.

Een aangrijpend hoorspel, een zeemansopera, met wonderbaarlijk meeslepende muziek van Guus Ponsioen. Wie begint te luisteren, blijft mee varen tot het bittere end...

Cast
Verteller: Peter Drost

Bewerking: Tom Sijtsma
Regie: Marlies Cordia
Muziek: Guus Ponsioen
Techniek: Frans de Rond

Inhoud
Ouverture
De aanmonstering
Het vertrek
Quequeq
De loods gaat van boord
De droom
Kapitein Achab
Daar spuit er een
Een recept
Ontmoeting met de Albatros
De doodskist
De storm
De voorspellingen
Ontmoeting met de Rachel
De jacht
Epiloog

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 3 augustus 2008
ISBN 9789461493422
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 0m 45s
Bestandsgrootte 66 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Herman Melville

Herman Melville (1819-1891) bevoer als matroos de wereldzeeën, hij werkte op walvisvaarders en oorlogsbodems. De ervaringen die hij tijdens zijn omzwervingen opdeed verwerkte hij in zijn romans en novellen, waarmee hij aanvankelijk groot succes boekte.

De publicatie van Moby Dick, zijn bekendste roman en nu algemeen beschouwd als een van de hoogtepunten uit de wereldliteratuur, kwam hem op een storm van verontwaardiging van het Amerikaanse publiek en van Amerikaanse pers te staan en maakte een einde aan zijn populariteit. Hij raakte in vergetelheid en moest in zijn levensonderhoud voorzien als douanebeambte. Pas in de jaren twintig van de vorige eeuw werd hij herontdekt en sindsdien geldt hij als een van de grootste Amerikaanse schrijvers.

Toon aanbod