De fûgel

De fûgel

Dit is allegear fergiene gloarje. Mear as it oantinken oan it grutte ferline is net bleaun. En tsjustere skiednissen, dêr't nimmen graach oer praat. Friestalig.

Auteur

Trinus Riemersma

Spreker

Wouter van der Wal

Speelduur

1 uur 30 min

€ 6,00

Beschrijving

Yn in Italjaansk doarp komt de fûgel werom...
It doarp leit as in roekenêst op in heuveltop. Lang lyn, yn de ûnrêstige tiden, wie dat in pree. It doarp wie ûnnimber foar de fijannen en it woeks út ta it bestjoerlike sintrum fan de krite.
Dit is allegear fergiene gloarje. Mear as it oantinken oan it grutte ferline is net bleaun. En tsjustere skiednissen, dêr't nimmen graach oer praat. Lykas oer dy fûgel dy't as in duvel út 'e hel boppe it doarp hong en ûnferhoeds delsaaide. Mar dy fûgel is sûnt in heale ieu neat mear fan fernommen.

Details

Imprint

Venus

Uitgever

Audiofrysk

Publicatiedatum

19 december 2008

ISBN

9789461495044

Taal

Fries

Speelduur

1 uur 30 min

Bestandsgrootte

90 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tr. Riemersma (1938-2011) was een van de bekendste Friese schrijvers. Riemersma is geboren en opgegroeid in Ferwert. Hij heeft de kweekschool gedaan en zijn mo B-akte Fries gehaald. In 1979 studeerde hij af in de Friese taal- en letterkunde en in 1984 promoveerde hij op het proefschrift Proza van het platteland.

Riemersma is heel zijn actieve leven werkzaam geweest in het onderwijs. Hij begon aan de lagere scholen van Gauw en Herbaijum. Later werkte hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de lerarenopleiding van de NHL Hogeschool. In 1996 nam hij afscheid van het onderwijs.

Trinus Riemersma staat bekend als een tegendraads schrijver. In de jaren 60 en 70 koos hij voor controversiële thema's en een soms ruw taalgebruik in zijn romans. Na de spellingwijziging van 1980 besloot hij een eigen spelling voor het Fries te gebruiken. In de jaren 80 maakte hij toch de overstap naar de officiële spelling.

Trinus Riemersma heeft tweemaal de Gysbert Japicxpriis gekregen: in 1967 voor zijn eerste roman, Fabryk, en in 1995 voor de roman De reade bwarre. Voor zijn korte verhalen heeft Riemersma zesmaal de Rely Jorritsmapriis gekregen. Sinds 2003 was Riemersma werkzaam voor de uitgeverij Venus. Ook schreef hij een column in de Leeuwarder Courant.

Meer auteur Trinus Riemersma Bekijk alles

Fries De Reade Bwarre

De Reade Bwarre

Trinus Riemersma

€ 19,50

Meer spreker Wouter van der Wal Bekijk alles

Fries It Heksershol

It Heksershol

J.H. Halbertsma

€ 6,75