Mieke Maaike's obscene kapsalon
Mieke Maaike's obscene kapsalon

Mieke Maaike's obscene kapsalon

Zeven verhalen, geselecteerd uit 'Mieke Maaike's Obscene Jeugd' van Louis Paul Boon. In een bewerking en een regie van Tom Van Dyck. Leeftijd: 16+

€ 9,99

Beschrijving

Zeven verhalen, geselecteerd uit Mieke Maaike's Obscene Jeugd van Louis Paul Boon. In een bewerking en een regie van Tom Van Dyck.

Bij de vijver
“...ah, oh...”
Ons mama neemt mij mee op congé. Ergens in de pure natuur tussen bossen en plassen. ’t Kan mij eerst nauwelijks interesseren al dat water en die natuur. Al een geluk dat mijn vriendinnetje Marleentje er ook is. Zij kent een plekje diep in het bos dat de moeite is: “Ge gaat niet weten wat ge ziet”. En tussen al dat groen kan ik drie mannen, getrouwde mannen dan nog, van wel heel dichtbij bekijken. Het Liefdesleven Van De Mens wordt mij op slag duidelijk.


Mieke Maaike’s Obscene Kapsalon ging als audio-installatie in première in het café van de VOORUIT tijdens ‘Zogezegd in Gent’, de opening van de literaire lente 2007. De luisteraar wordt –gezeten onder de droogkappen van een sixties kapsalon, ondergedompeld in een wereld van aangebrande schunnigheid, terwijl iedereen gewoon naar hem zit te kijken. De première, waarop Tom Van Dyck en An Miller voor de gelegenheid ook kapper en assistente speelden, had een weergaloos succes. Gedurende de volle 6 uur bleef geen stoel onbezet. Dit luisterboek bestaat uit de zeven verhalen, aangevuld met een audio-documentaire over Boon en zijn bedoelingen bij het schrijven van dit werk.

Cast
Mieke Maaike: An Miller
Bewerking en regie: Tom Van Dyck

Let op: expliciet taalgebruik! 16+

Inhoud
1. Bij den doktoor
2. Bij de vijver
3. Bij Leentje thuis
4. Bij het kapelleke
5. Bij het open raam
6. De Spelonk Der Zesde Heerlijkheid
7. Bij Den Buurman
8. Audiodocumentaire

Details

Uitgever

Het Geluidshuis

Publicatiedatum

20 februari 2009

ISBN

9789461495631

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 53 min

Bestandsgrootte

51 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Louis Paul Boon Bekijk alles

Vlaams De bende van Jan de Lichte

De bende van Jan de Lichte

Louis Paul Boon

€ 11,99
Vlaams Mijn kleine oorlog
5.0

Mijn kleine oorlog

Louis Paul Boon

€ 9,99