Luistervoorbeeld
€ 13,25

Beschrijving

De stadspoort is gesloten, het weer verslechtert... De vermoeide stadse madam Trijn Jans zoekt onderdak voor een nacht en vindt dat bij molenaar Slimme Piet en zijn vrouw, Aaltje.

Slimme Piet neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw, maar loopt uiteindelijk in zijn eigen val. Met aan het slot de woorden die Bredero's lijfspreuk zijn geworden: "'t kan verkeren."

Het hilarische De Klucht van de Molenaar is een oorspronkelijk toneelstuk uit 1613, geschreven door G.A. Bredero. Het stuk wordt zelden meer op het repertoire genomen, maar in de zomer van 2002 werd het, voor het eerst na vele jaren, weer gespeeld door Theatergroep De Kale. En met veel succes. Het beperkte aantal voorstellingen was direct uitverkocht en publiek en recensenten reageerden onverdeeld enthousiast. Later volgde een tweede succesvolle tournee. Ter gelegenheid van "Het jaar van de molens" in 2007 werd de klucht opnieuw opgevoerd op toepasselijke buitenlocaties als de Zaanse Schans en Kinderdijk, met een molen als natuurlijk decor.

In samenwerking met de Stichting Hoorspel Nú is de Klucht van de Molenaar als luisterboek uitgebracht, in de oorspronkelijke bloemrijke taal van de zeventiende eeuw.

Cast
Slimme Piet, een molenaar: Vastert van Aardenne
Trijn Jans, een vrouw uit de stad: Marieke de Kruijf
Aaltje Melis, vrouw van de molenaar: Celia van den Boogert
Joost, knecht van de molenaar: Jérôme Reehuis

Theaterregie: Victor van Swaay
Hoorspelregie: Audrey van der Jagt
Tussenteksten: Chiel de Kruijf
Opname: Frans de Rond

Details

UitgeverStichting Hoorspel Nú
Publicatiedatum 23 juni 2010
ISBN 9789461499516
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 56m 3s
Bestandsgrootte 40 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Gerbrand Adriaensz. Bredero (1585-1618) was een Nederlands dichter en toneelschrijver en rederijker. Hij was een der grote Nederlandse 17de-eeuwse auteurs.

Toon aanbod