Luistervoorbeeld

Getuige

Auteur Lars Kepler
Voorlezer Job Schuring
Speelduur 14u 49m 24s
€ 14,95

Beschrijving

De Birgittagården is een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag. Op een donkere herfstnacht wordt een van de opgenomen meisjes vermoord in de separeerkamer van het internaat. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien en een van de meisjes is spoorloos verdwenen.

Inspecteur Joona Linna reist af naar de Birgittagården en bevindt zich al snel midden in de meest raadselachtige moordzaak waarop hij ooit is gestuit. Als hij op zoek gaat naar de oplossing, worden er verwoestende krachten in werking gezet. Er zijn geen getuigen, maar kort na de gewelddadige moord begint een vrouw in Stockholm de tiplijn van de politie te bellen met informatie. Eerst vraagt ze geld voor haar inlichtingen, maar later verzoekt ze hen alleen maar te luisteren, steeds wanhopiger.

Details

Uitgeverij Rubinstein Audio
Publicatiedatum 30 oktober 2015
ISBN 9789462530614
Taal Nederlands
Speelduur 14u 49m 24s
Bestandsgrootte 814 Mb
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Getuige maakt de wervende teksten op de achterflap waar. Het is inderdaad “bloedstollend”, “buitengewoon spannend” en “spectaculair”. Het boek zit knap in elkaar en doet denken aan The Shining.’ (**** VN Detective & Thriller Gids)

‘Getuige is een enerverende thriller, met haarspeldbochten en hoekige wendingen en zo dik als een cake van een voortreffelijke bakker. Hap.’ (****1/2 Nu.nl)

‘Dit boek wil je met kaft en al verslinden. Superspannend.’ (Viva)

‘Hoewel het duo duidelijk voor een traditionelere benadering koos, kostte het Lars Kepler weinig moeite zich te verzekeren van een groot lezerspubliek. Kwaliteit verloochent zich niet.’ (Boek)

‘Goed geschreven en behoorlijk spannend. Het eind doet je ontzettend verlangen naar het vierde deel in de steeds maar aan kwaliteit winnende Joona Linnareeks.’ (**** Het Parool)

‘Tot en met de allerlaatste pagina wordt de lezer getrakteerd op de overtreffende trap van spanning.’ (**** Crimezone)

‘Diverse verhaallijnen en personages (…) vakkundig en filmisch bij elkaar gebracht.’ (**** de Volkskrant)

‘Als je niet oppast lees je dit met een sinistere dreiging geladen boek in één ruk uit!’ (***** Dagblad van het Noorden)

‘Het is een prettig strak gecomponeerde thriller over een actueel thema: een door bezuinigingen falende jeugdzorg die onvermijdelijk slachtoffers maakt. (…) Getuige is een meer dan uitstekende thriller en een absolute aanrader voor de liefhebbers van Scandinavische misdaadliteratuur.’ (**** GPD)

‘Spannend! Kippenvel van begin tot eind.’ (Ook)

‘Thriller die optrekt als een Porsche en gaat als een Saab: stevig, onaantastbaar.’ (Glamour)

‘Getuige is een buitengewoon en mooi gelaagde thriller. De groei van Joona Linna als personage draagt daar zeker het nodige aan bij’ (**** De Telegraaf)

Over de auteur
Photo Lars Kepler
Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun debuut Hypnose behaalden ze internationaal de bestsellerstatus. Van de boeken ronde de sympathieke Joona Linna zijn in Nederland inmiddels meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Slaap is Lars Keplers vierde thriller.

Toon aanbod