Luistervoorbeeld

De gloriedagen van Walter Gom

Auteur Marcel Vaarmeijer
Spreker Sjoukje Hoogma
Speelduur 11u 12m 27s
€ 14,95

Beschrijving

De 26-jarige Iris Hauser begint met haar vreemde, intrigerende buurman Walter Gom een adviesbureau. Dat wordt een groot succes. Walter Gom heeft een oplossing voor elk probleem. Op zijn eigen onorthodoxe wijze helpt hij uitgebluste schrijvers, mislukte kunstenaars en stuurloze acteurs en vastgelopen huwelijken.

Het BIB (Briljante Ideeën Bureau) verovert Nederland en het succes reikt zelfs tot in de hoogste maatschappelijke kringen.

Wanneer een advies aan een minister volledig uit de hand loopt, beginnen de media een klopjacht op de mysterieuze adviseur. Wie is Walter Gom eigenlijk?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 27 juli 2017
ISBN 9789462536074
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 12m 27s
Bestandsgrootte 923 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Walter Gom is onvergetelijk! Kon niet stoppen met lezen!’ (Boekhandel Jaspers)

‘Het is (...) een ondeugend boek (...), en het is van een vrolijke, misschien wel olijke meeslependheid, en een verbeeldingskracht waar ik blij van word.’ (Marnix Peeters, auteur)

‘Humoristisch en intrigerend. Walter Gom raakt de juiste snaar. Een boek met twee gezichten. Walter Gom is een modern orakel van Delphi. Knap opgezet. Met veel genoegen gelezen.’ (Boekhandel Krings)

‘Met zijn ogenschijnlijk simpele adviezen wist Walter Gom mijn hart te stelen.’ (Boekhandel Veenendaal)

‘Intrigerend en tegelijkertijd inspirerend.’ (De Telegraaf)

‘Droge humor speelt een hoofdrol, maar de ogenschijnlijk simpele adviezen van Walter Gom zijn beslist geen onzinideeën. En ook de afkomst van Gom maakt dat het boek net dat beetje meer krijgt. ****’ (Wegener-Kranten)

‘Omdenken in romanvorm.’ (Boekhandel Stevens)

‘Marcel Vaarmeijer schreef een modern sprookje, het einde is hierdoor te raden. Er zitten verfrissende elementen in het boek en de schrijver schuwt niet het verhaal in het nu te plaatsen. (...) Hierdoor is De gloriedagen van een Walter Gom een overtuigende debuutroman, die smaakt naar meer. ****’ (Hebban.nl)

‘Een humoristische feel-good roman voor iedereen die een glimlach kan gebruiken.’ (Cleeft)

‘Wat heb ik genoten van De gloriedagen van Walter Gom. Het is leuk, lief, mooi, en soms ontroerend. Ik wilde gewoon niet dat het uit was, maar kon het ook niet wegleggen. Een erg origineel verhaal met veel humor. Gelukkig schreef Marcel Vaarmeijer dat hij alweer met een nieuw boek bezig is!’ (Boekhandel Thomas)

‘Het boek heeft van alles wat en ik denk zeker dat een romanliefhebber dit boek leuk zal vinden.’ (Adorablebooks.nl)

‘Wat een heerlijk boek, De gloriedagen van Walter Gom! De 100-jarige gemixt met Rosie en dan overgoten met een sausje omdenken. Zijn adviezen zijn zo puur en simpel, je zou er zelf op kunnen komen, als je niet strak vast zou zitten in wat hoort of normaal is. Leuke humor, vlot geschreven.’ (The Read Shop Rhenen)

‘De gloriedagen van Walter Gom leest als een trein, is grappig, ontroerend, meeslepend en verrassend goed opgezet. Vaarmeijer toont met zijn eerste roman meteen het achterste van zijn tong, en dat pakt erg goed uit. Hij schrijft met flair, veel humor en heeft kleurrijke personages gecreëerd. Het is een prachtig voorbeeld van geslaagde, Nederlandse literatuur. Genieten. Puur genieten.’ (tessaheitmeijer.nl)

‘Een boek waar je op een verrassende wijze echt door betoverd wordt.’ (boek.be)

‘Het leest ontzettend vlot en ik kon het niet opzij leggen. Een boek dat je in één ruk kan uitlezen en waar je een fijn gevoel aan overhoudt. Een boek waarbij je niet moet nadenken en een boek waar je gewoon van kan genieten. De gloriedagen van Walter Gom was eigenlijk exact wat ik nodig had.’ (verbeelding.org)

‘De gloriedagen van Walter Gom bevat boordevol humor en is grappig, verfrissend en fijn leesbaar.’ (Boekenenz.nl)

‘Marcel Vaarmeijer (1963) heeft een intrigerend boek geschreven. Humoristisch maar vooral unheimisch en absurdistisch.’ (NBD Biblion)

‘Dit verhaal is ingedeeld in het humorgenre en dat is niet voor niets. Er valt heel wat te lachen en te gniffelen en ook, door de lach heen, te herkennen. Nergens uitbundig, altijd fijntjes en wellevend, zoals de hoofdpersoon. Een heerlijk vrolijk verhaal.' (boekendeler.wordpress.com)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Hij debuteerde in het studentenblad Propria Cures. Hij publiceerde romans, een thriller en jeugd- en kinderboeken, waaronder Wendy’s moeder en Su-su-superster. Vaarmeijers roman De gloriedagen van Walter Gom werd heel goed ontvangen door boekhandel en lezers. Voor wie ik heb liefgehad is zijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff en in 2017 verschijnt zijn derde roman: Heelmeester.

Toon aanbod