Luistervoorbeeld

Dansen op de muur

Mijn leven in Oost en West
Auteur Maria Genova
Voorlezer Irma Hartog
Speelduur 4u 10m 56s
€ 14,95

Beschrijving

Maria Genova groeit op tijdens het communisme in Oost-Europa. Haar jeugd draait om oppassen voor strenge kameraden, verboden politieke moppen en scoren van westerse servetten. Met de val van de Muur verdwijnen de meeste beperkingen, maar de dwang van de communistische partij wordt vervangen door die van het geld. Is dit een vooruitgang?

Maria beschrijft treffend de verschillen tussen Oost- en West-Europa, maar ook de vreemde vooroordelen over en weer. ‘Dansen op de muur’ is een even humoristisch als indringend tijdsdocument.

Inhoud
Voorwoord
Vooroordelen en nepglimlachen
Gelukkig met simpele dingen
Russchische auto's en westerse producten
Vrijheid van meningsuiting
Dansen op de muur
De vrolijke dictator van Bulgarije
Mozart wil niet meer rocken
Het vrije ondernemerschap
Science fiction en propaganda
Het grote geld
Van je handicap je werk maken
Het paradijs en de baantjespikkers
Ostalgie
Dankwoord
Bijlage - Oosteuropese humor

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 8 februari 2015
ISBN 9789462550476
Taal Nederlands
Speelduur 4u 10m 56s
Bestandsgrootte 230 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maria Genova
Maria Genova

Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze heeft daar haar gymnasiumopleiding voltooid. Op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journaliste voor het Noordhollands Dagblad. Na een paar honderd artikelen durfde ze zich voor de opleiding Journalistiek op te geven en binnen vier jaar studeerde ze af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Maria Genova schreef onder meer Sexy selfies, over sexting en internetpesten en ook de bestseller Komt een vrouw bij de H@cker, over hackers en identiteitsfraude. Maria is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy en cybercrime in Nederland.

Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften. Haar hobby’s zijn sporten, dansen, schilderen, skiën en boeken lezen.

Toon aanbod