Luistervoorbeeld

Hell City

Final stop
Auteur Joanne Carlton
Voorlezer Emmelie Zipson
Speelduur 2u 34m 23s
€ 14,99

Beschrijving

She wakes up in a burning city.
On the first day, the monsters discover her.
On the second day, she learns how to defend herself.
On the third day, a dog saves her life. And that changes everything.
Hell City, the final stop.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 26 juni 2020
ISBN 9789462553040
Taal Engels
Speelduur 2u 34m 23s
Bestandsgrootte 212 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

Joanne staat bekend om haar grote talent: plotwendingen. In Hell City heeft zij deze vaardigheid tot een kunst verheven! Deze bijzondere novelle bevat namelijk zoveel lagen, en dat in relatief weinig woorden, dat het alleen daarom al bijzonder vermakelijk is om te lezen. Maar laat ik bij het begin beginnen.
Allie wordt wakker in een brandend gebouw met een flinke paniekaanval. Herinneringen aan wie ze was en haar leven vervagen al snel; ze is er namelijk van overtuigd dat ze overleden is en in de hel is beland, waarvan zij ook vindt dat ze dat verdient. Veel weet ze niet meer, alleen dat zij mensen op afstand hield en constant boos was, op alles en iedereen. Als ze de paniek redelijk onder controle heeft, gaat ze op onderzoek uit in haar nieuwe omgeving. Het vuur lijkt haar niet te kunnen raken, de hele stad blijkt in vuur en vlam te staan. Maar bovenal is het verlaten, ze is op zichzelf aangewezen. Op dag één treft zij al het eerste gruwelijke monster dat deze stad bewoond en waartegen zij moet vechten. Een nachtmerrie begint…
Niet alleen Hell City zelf wordt uitmuntend beschreven, ook de monsters lijken regelrecht afkomstig uit een horrorfilm. Het geheel wordt versterkt door prachtige illustraties, waaromheen het verhaal is ontstaan. Dat alleen al maakt het een bijzonder boek, maar het is het verhaal dat echt raakt. Joanne weet de spanning namelijk flink op te bouwen door je constant kleine hints te geven, maar ook door je op het verkeerde been te zetten. Uiteindelijk had ik wel door hoe het zat, maar het hoe en waarom kwam behoorlijk binnen en liet mij sprakeloos achter. De plot is zo treffend en boven verwachting, maar tevens zo krachtig en meedogenloos, dat je in verbijstering achterblijft. Ik kan er natuurlijk niet veel over verklappen, ik wil alleen nog benadrukken dat de andere talenten van deze auteur daardoor van elke letter spatten.
Kort en krachtig; dat is beslist van toepassing op deze novelle. Ieder stuk van het verhaal zit weergaloos in elkaar. De monsters, waarvan eentje mij in de nacht bezocht, omdat deze zo levensecht geschetst worden. Maar ook het hele verhaal achter Allie. Met weinig woorden, die daardoor alles zeggen, is zij een levensecht personage en haar gevoelens en gedachten zijn voelbaar in elke porie. En om het af te maken komt de omgeving per direct tot leven, het kost de lezer geen enkele moeite deze voor zich te zien en ten volle te beleven.
Het schrijven van een kortverhaal is een kunst op zich en de auteur heeft wat mij betreft bewezen hierin een gave te bezitten. Als je zo’n sterk verhaal kan vertellen, met zo’n knaller van een plot, dan ben je in alle facetten geslaagd als schrijver zijnde.

Over de auteur
Joanne Carlton

Joanne Carlton is het pseudoniem van Sandra J. Paul. Zij debuteerde met het aangrijpende Hart-Slag, gevolgd door de dystopische thriller Stof. Hell City is haar derde vertaalde boek. Onder Sandra J. Paul staat zij bekend als auteur van o.a. Kwijt en De Duistere School.

Toon aanbod