Luistervoorbeeld

Magnus

Auteur Arjen Lubach
Spreker Casper Gimbrère
Speelduur 9u 43m 6s
€ 13,99

Beschrijving

Wanneer zijn jeugdliefde Caro het uitmaakt en een relatie begint met een singer-songwriter van luisterliedjes, rest Merlijn niets anders dan zijn ellende te compenseren met liederlijke uitspattingen. Dat lucht even op, tot er een bericht van zijn creditcardmaatschappij binnenkomt met de verontrustende mededeling dat er in zijn naam allerlei vreemde uitgaven zijn gedaan in een pretpark in Zweden. Het verlies van Caro, de drang naar avontuur en de steeds slechtere band met zijn vrienden doen Merlijn besluiten naar Stockholm af te reizen om de geheimzinnige dief te ontmaskeren. Een probleem: zijn epileptische aanvallen, waardoor hij stukken uit het meest recente verleden kwijt is.

Op zijn zoektocht in Zweden blijkt de waarheid verregaander gevolgen te hebben dan hij als amateurdetective kon vermoeden. Nieuwe ontmoetingen en bizarre onthullingen zorgen ervoor dat Merlijn zijn herinneringen aan zijn oude bestaan in Nederland grondig moet bijstellen.

Magnus is het spannende en ontroerende verhaal over het vreemdste jaar uit het leven van een twintiger. Ingehouden en haarscherp vertelt Arjen Lubach in zijn tragikomische roman over identiteit, spontaniteit en de noodzaak de gebaande paden links te laten liggen.

Magnus werd in 2012 bekroond met de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 12 april 2018
ISBN 9789463621113
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 43m 6s
Bestandsgrootte 801 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Sterk geschreven (...) Hermansiaanse thematiek, fraaie dialogen, vette wanhoop en subtiel (zelf)bedrog.' (NRC Handelsblad)

'Meeslepende roman.' (Trouw)

'Magnus is triest als het triest moet zijn, grappig, poëtisch, melancholisch, spannend, ontroerend en meeslepend. Magnus is magnifiek.' (De Standaard)

'Met zijn derde en beste roman bewijst hij dat hij eerst en vooral romancier is. Magnus is een knappe roman.' (Vrij Nederland)

'Lubach verenigt liefdesdebacle, roadmovie en detective in een vloeiend geschreven roman.' (De Morgen)

'Geheimtip voor elk strand en terras.' (HUMO)

'Een hoogtepunt in het oeuvre van Arjen Lubach.' (Het Parool)

'Het lijkt soms wel een sprookje, met al die vermommingen, onthullingen en omzwervingen (...) een romantische roadmovie.' (Het Financieele Dagblad)

'Ondanks de wel heel brede opzet wérkt Magnus, dankzij de schwung, de humor en de observaties van Lubach.' (Algemeen Dagblad)

'Naast allemaal mooie zinnen over de liefde (...) is Magnus ook nog eens ontzettend spannend en en leest het als een trein.' (Viva)

'Magnus is een magnifieke roman.' (Elsbeth Etty bij Vroege Vogels, Radio 1)

'Spannend, grappig en raadselachtig.' (Paulien Cornelisse)

'Nog beter dan zijn tweede boek. Ik las het ademloos uit. Prachtig!' (A.L. Snijders)

'Het boek is heel erg goed, mensen.' (Paul de Leeuw, Madiwodovrijdagshow)

'Erg goed.' (Tzum)

'Dit boek is lekker! Het charmeert, ontroert en leest als een trein.' (8weekly.nl)

'Heel Magnus is de perfectste uitvoering van zijn schrijven. Het is spannend, grappig, vlot en mooi – een goed leesboek.' (Deadline.nl)

'Een pageturner om op te vreten. ****' (nu.nl)

'Arjen Lubach kan toveren met woorden waardoor je een beetje verliefd wordt op Merlijn Kaiser.' (Libelle.nl)

'Magnus is een boek over groots en meeslepend liefhebben, met muzen in de vorm van meisjes die met een C beginnen. Het is een roman die laat zien dat goede literatuur niet altijd zwaar en naargeestig hoeft te zijn. Lubach maakt iemand missen mooi.' (recensieweb.nl)

'Een echte pageturner.' (Cuttingedge.be)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arjen Lubach

Arjen Lubach (1979) debuteerde in 2006 met de roman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend, in 2008 gevolgd door het eveneens geprezen Bastaardsuiker. Zijn derde roman, Magnus, werd bekroond met de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs.

Behalve met schrijven houdt Lubach zich bezig met theater, filmscenario’s en werkzaamheden voor radio en televisie: afgelopen jaren maakte hij onder andere de Rapservice voor het tv-programma Koefnoen en was hij winnaar van de televisiequiz De slimste mens. In februari 2013 is zijn boek IV verschenen. IV werd genomineerd voor De Gouden Strop 2013 en won de Crimezone Debuutprijs. In februari 2014 verscheen de mid-price editie, waar Lubach een nieuw einde voor schreef. Hij zei hierover: 'Ik heb geen spijt van het oude einde. Maar het nieuwe einde heeft meer te maken met de huidige situatie in de wereld en de wereld van het boek.'

Toon aanbod