Luistervoorbeeld

Verraad

De misdaadbiografie van Willem Holleeder
Auteur Jan Meeus
Spreker Jan Meeus, Casper Gimbrère
Speelduur 5u 55m 47s
€ 13,99

Beschrijving

Verraad is het criminele levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf leek het of Holleeder een normaal bestaan op wilde bouwen in de bovenwereld. Maar achter de schermen bleef de positie van de Neus in de Amsterdamse onderwereld sterk. Een simpele optelsom van oude en nieuwe zaken leert dat de naam van Willem Holleeder sinds 1995 in ruim twintig onderzoeksdossiers voorkomt. Hij wordt in verband gebracht met de liquidaties van Heineken-ontvoerder Cor van Hout (2003), vastgoedhandelaar Wim Endstra (2004), beroepscrimineel John Mieremet (2005), hasjhandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006).

Dit boek is gebaseerd op het onderzoeksmateriaal van justitie en politie en op diverse getuigenissen van binnen en buiten het criminele milieu. De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vermoedelijk de finale akte in een poging de schuldigen in het lange en gewelddadige gevecht om de macht in de onderwereld te berechten. Willem Holleeder is een van de weinige hoofdrolspelers in dit conflict die nog leven. Volgens zijn zussen Sonja en Astrid Holleeder komt dat omdat hij iedereen weet te manipuleren. 'Hij is een psychopaat en heeft echt iedereen in zijn omgeving verraden.'

Verraad is het eerste boek over de criminele levenswandel van Nederlandse bekendste onderwereldfiguur.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 7 maart 2018
ISBN 9789463622738
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 55m 47s
Bestandsgrootte 326 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Holleeder als een gewiekste intrigant die mensen effectief tegen elkaar weet uit te spelen, steeds met dodelijke afloop.' (Nu.nl)

'In Verraad schetst Jan Meeus de vele andere gezichten van De Neus, waaronder dat van beest.' (Elsevier)

'Dit boek stelt alle andere boeken over Willem Holleeder in de schaduw.' (Peter R. De Vries)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jan Meeus

Jan Meeus is misdaadverslaggever van NRC Handelsblad. Hij werd in 2005 samen met John Schoorl onderscheiden met De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke productie van Nederland en Vlaanderen. In 2015 publiceerde hij Verraad. De misdaadbiografie van Willem Holleeder.

Toon aanbod