Verraad
Verraad

Verraad

De misdaadbiografie van Willem Holleeder

‘Met mij als vriend hoef je voor niemand bang te zijn. Behalve voor mij.’ Het levensverhaal van Willem Holleeder na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken.

Auteur

Jan Meeus

Sprekers

Jan Meeus, Casper Gimbrère

Speelduur

5 uur 55 min

€ 13,99

Beschrijving

Verraad is het criminele levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf leek het of Holleeder een normaal bestaan op wilde bouwen in de bovenwereld. Maar achter de schermen bleef de positie van de Neus in de Amsterdamse onderwereld sterk. Een simpele optelsom van oude en nieuwe zaken leert dat de naam van Willem Holleeder sinds 1995 in ruim twintig onderzoeksdossiers voorkomt. Hij wordt in verband gebracht met de liquidaties van Heineken-ontvoerder Cor van Hout (2003), vastgoedhandelaar Wim Endstra (2004), beroepscrimineel John Mieremet (2005), hasjhandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006).

Dit boek is gebaseerd op het onderzoeksmateriaal van justitie en politie en op diverse getuigenissen van binnen en buiten het criminele milieu. De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vermoedelijk de finale akte in een poging de schuldigen in het lange en gewelddadige gevecht om de macht in de onderwereld te berechten. Willem Holleeder is een van de weinige hoofdrolspelers in dit conflict die nog leven. Volgens zijn zussen Sonja en Astrid Holleeder komt dat omdat hij iedereen weet te manipuleren. 'Hij is een psychopaat en heeft echt iedereen in zijn omgeving verraden.'

Verraad is het eerste boek over de criminele levenswandel van Nederlandse bekendste onderwereldfiguur.

Details

Imprint

Storytel Publishing NL

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands NL B.V.

Publicatiedatum

7 maart 2018

ISBN

9789463622738

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 55 min

Bestandsgrootte

326 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Jan Meeus Bekijk alles

Verraad

Verraad

Jan Meeus

€ 13,99
De Schiedamse cocaïnemaffia
€ 11,99

Meer spreker Jan Meeus Bekijk alles

De Schiedamse cocaïnemaffia
€ 11,99

Meer spreker Casper Gimbrère Bekijk alles

Bloedmaan

Bloedmaan

Jo Nesbø

€ 15,99

Het web van de keizer

Steve Berry

€ 12,99
Dodemansrit

Dodemansrit

Peter James

€ 14,99
De verdwenen orde

De verdwenen orde

Steve Berry

€ 14,99