Luistervoorbeeld
€ 9,95

Beschrijving

Pinocchio wordt door de arme Gepetto gesneden uit een stuk brandhout. Gepetto is heel blij met zijn houten zoon, maar Pinocchio blijkt een echte kwajongen. Hij is kieskeurig met eten, wispelturig, brutaal en ondeugend. En hoewel hij vol goede voornemens zit, komt daar weinig van terecht. Zijn onbedwingbare lust tot avontuur weerhoudt hem ervan naar school te gaan.

Hij verkwanselt zijn ABC-boekje, waar Gepetto zijn enige warme jas voor heeft opgeofferd en koopt hiervoor een entreekaartje voor het marionettentheater.

Wanneer hij in de handen van een straatroverduo valt is het gelukkig de fee die hem nog net op tijd voor meer ellende behoedt. Toch weet Pinocchio keer op keer weer iets stoms uit halen waardoor het hem nooit lukt om terug naar huis te gaan. Ondertussen mist papa Gepetto zijn zoon zo erg, dat hij hem in een klein bootje op zee is gaan zoeken. Zal Pinocchio zijn oude vader nu ooit nog terug kunnen vinden?

Muziek: Bellini, Rossini, Donizetti

Inhoud
1. Proloog
2. Overture
3. Tsa, Pinocchio...
4. De boekhandel

5. Circusoptocht
6. Het poppentheater
7. Hij maakte mij uit afvalhout
8. De straatrovers
9. Wat ruikt dat heerlijk
10. De achtervolging
11. De dokters
12. Lieve fee
13. Als je bij de pinken bent...
14. Stom, stom, stom...
15. Ja ik zal zoet naar school toe gaan
16. De koets
17. Om den ezel te dresseren
18. Help me, dit hou ik niet langer
19. Finale

Details

ImprintChallenge Reconds
UitgeverChallenge Records
Publicatiedatum 14 november 2014
ISBN 9789490706074
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioMuziek
Speelduur 1u 16m 56s
Bestandsgrootte 88 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Groothof

Frank Groothof (1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van Het Klokhuis en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de 'ideale oom').

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na zijn opleiding speelde hij in musicals en andere theaterproducties voor kinderen. Hij werkte ook geregeld samen met zijn broer René Groothof en met Marnix Kappers.

Hij heeft een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen voor kinderen. Zo bewerkte hij onder andere De Toverfluit en Idomeneo van Mozart, Carmen van Georges Bizet en Fidelio van Beethoven.

Toon aanbod