Luistervoorbeeld

Boris Godoenov

Auteur Frank Groothof, Imme Dros
Spreker Frank Groothof, Cato Fluitsma
Speelduur 1u 9m 35s
€ 9,95

Beschrijving

Een bewerking van de beroemde opera Boris Godoenov van Modest Moesorgski. Het verhaal werd zodanig bewerkt dat het geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Boris Godoenov speelt zich af in het begin van de zeventiende eeuw in Rusland. Tsaar Ivan de Verschrikkelijke ligt op sterven. Zijn zoon Dimitri moet hem opvolgen als tsaar, maar Dimitri wil geen tsaar worden. Hij wil liever gaan mountainbiken of zwemmen in de Wolga. Dimitri bedenkt een list en verdwijnt.

Omdat iedereen gelooft dat Dimitri verdronken is, wordt Boris Godoenov de nieuwe tsaar. De ambitieuze bojaar Sjoeski wil ook tsaar worden. Hij beschuldigt Boris ervan dat hij Dimitri heeft verdronken om zo zelf aan de macht te komen.

Door al die lasterpraat van Sjoeski komt het volk tegen Boris in opstand. Maar juist voordat hij gedwongen wordt de gifbeker te drinken, keert Dimitri gezond en wel weer terug naar huis. Goddank, toch weer een opera die goed afloopt. Dimitri wordt tsaar en trouwt met zijn grote liefde Xenia dus het feest kan beginnen. Nasdrovnje!

Muziek: M. Moesorgski

Inhoud
1. Introductie
2. Ouverture
3. Vadertje Boris
4. Laat het waar zijn
5. Boris Godoenov wordt tsaar
6. Oshe Nash
7. Intermezzo
8. Sjoeki in Moskou
9. Als ik tsaar ben
10. Zit hier soms die schurk
11. Het paleis van Boris
12. Luister naar de kater
13. O grote tsaar!
14. Sjoeski bij Baba Jaga
15. Suja kindje
16. Naar de Bojaren
17. Het verraad van Sjoeski
18. Dimitri komt terug

Details

UitgeverChallenge Records
Publicatiedatum 14 november 2014
ISBN 9789490706098
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 9m 35s
Bestandsgrootte 85 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Groothof

Frank Groothof (1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van Het Klokhuis en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de 'ideale oom').

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na zijn opleiding speelde hij in musicals en andere theaterproducties voor kinderen. Hij werkte ook geregeld samen met zijn broer René Groothof en met Marnix Kappers.

Hij heeft een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen voor kinderen. Zo bewerkte hij onder andere De Toverfluit en Idomeneo van Mozart, Carmen van Georges Bizet en Fidelio van Beethoven.

Toon aanbod