Luistervoorbeeld
€ 13,25

Beschrijving

In Harteloos raken een groep makelaars, een financieel expert en een vrouwelijke chirurg betrokken bij een miljoenenzwendel in de schimmige wereld van het vastgoed. De makelaars worden gechanteerd en ontvoerd, waarbij de grofste middelen worden toegepast. Een spectaculaire zoektocht volgt, die de Nederlandse inspecteur Ciska Decker en haar Duitse collega Karl Hoffmann uiteindelijk tot vlakbij de Tsjechische grens brengt.

Harteloos - verschenen bij Uitgeverij Trivium in 2014 - is he derde boek van de blinde auteur Cees Smit (1946). Eerder schreef hij Krijg ik nog een zoen van je? en Vanavond breng ik eten. Smit schenkt al zijn royalties aan een goed doel. Het geld wordt onder meer besteed aan oogoperaties ter voorkoming van blindheid, vooral in de Derde Wereld.

Het boek van Smit is door Audrey van der Jagt tot hoorspel bewerkt. Zij schreef eerder hoorspelen voor de Stichting Hoorspel Nú, zoals Wij waren achttien in getal, Belle van Zuylen. Een liefde in brieven en diverse hoorspelen voor kinderen. Van der Jagt is tevens adviseur van de stichting.

Cast
Stanislav Boyko, Albert Francken: Victor van Swaay
Walter Bergers, agent 1: Lex Passchier
Aart van der Vleuten: Jim Berghout
Heinrich Fogelberg: Jan Nonhof
Nadja, verpleegster: Melise de Winter
Edward van Breukelen: Stephan Holwerda
Inspecteur Ciska Decker: Kyra Macco
Inspecteur Karl Hoffmann: Chiel de Kruijf
Féline Eklund: Marieke de Kruijf
Jenny/Ivana: Sjoera Rètel
Sepp Müller: Bram van Erkel
Igor, agent 2: Eric Borrias

Regie en aan- en afkondiging: Audrey van der Jagt

Details

UitgeverStichting Hoorspel Nú
Publicatiedatum 13 november 2015
ISBN 9789490938895
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 10m 31s
Bestandsgrootte 142 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Cees Smit

Cees Smit (1946) is de oudste zoon van een jong ondernemersechtpaar uit Utrecht dat zes kinderen kreeg. In het eindexamenjaar van de Handelsdagschool werd Smit op 19-jarige leeftijd geconfronteerd met een plotselinge, ernstige verslechtering van zijn gezichtsvermogen. Twintig jaar later was hij blind.

Dit weerhield hem er niet van om zijn idealen na te blijven streven. Zo was hij naast zijn volledige baan als personeelsfunctionaris in zijn vrije tijd meer dan dertig jaar actief als vrijwilliger in diverse bestuursfuncties. De belangrijkste daarvan was 12 jaar treasurer van het Executive Committee van de International Blind Sports Association (IBSA).

Toon aanbod