Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Eindejaarspodcast 2018

Aflevering 5
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 5
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Jaap Friso, Bas Maliepaard, Annet Schaap, Erna Sassen, Edward van de Vendel, Bert Kranenbarg
Speelduur 1u 33m 55s
€ 0,00

Beschrijving

In de laatste Grote Vriendelijke Podcast van 2018 blikken kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) terug op het afgelopen kinderboekenjaar met prijswinnende schrijvers Annet Schaap, Erna Sassen en Edward van de Vendel. Annet won met haar debuut 'Lampje' (Querido, 9+) vier grote prijzen, waaronder de Gouden Griffel. 'Er is geen vorm waarin ik pas' (Leopold, 15+) van Erna werd bekroond met de Gouden Lijst en Edward kreeg zijn negende Zilveren Griffel voor 'De zombietrein en andere stripgedichten' (Querido, 8+, tekeningen: Floor de Goede).

Bas en Jaap nemen met het drietal een selectie van het kinderboekennieuws van 2018 door, dat in drie bulletins wordt voorgelezen door radiopresentator Bert Kranenbarg.

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 17 december 2018
ISBN 8719244141012
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 33m 55s
Bestandsgrootte 68 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod