Luistervoorbeeld

Verhalen over waarheid

Auteur Hans Christian Andersen
Voorlezer Karin Douma
Speelduur 1u 34m 11s
€ 3,99

Beschrijving

Wat is waarheid? Wat is een betere manier om iets over waarheid te leren dan door de sprookjes van Hans Christian Andersen? De verhalen in deze sprookjes bieden een fantastische manier om na te denken en te praten over waarheid en de ethische en morele aspecten ervan. Een collectie voor nieuwsgierige en meevoelende jonge en volwassen lezers die graag de betoverende wereld van deze geliefde auteur in willen duiken.

Bevat de volgende sprookjes:
De nieuwe kleeren van den keizer
De sneeuwkoningin
Malle Hannes

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 13 augustus 2020
ISBN 9788726354218
Taal Nederlands
Speelduur 1u 34m 11s
Bestandsgrootte 67 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod