Luistervoorbeeld

Spijt

Auteur René Appel
Spreker Jasper Boeke
Speelduur 6u 52m 9s
€ 6,99

Beschrijving

Is de man die net van de drugs af raakte echt gestorven aan een overdosis? Dat beweert de politie, maar hulpverlener Frank kan het zich niet voorstellen. Hij boekte zoveel vooruitgang en was goed op weg naar een leven zonder verslaving. Frank wil weten wat er met de man gebeurd is, maar al gauw wordt hij op vreemde wijze tegengewerkt door de politie van Amsterdam en een geduchte drugsdealer. Zijn leven wordt nog problematischer als zijn vrouw hem in het heetst van de strijd besluit te verlaten. De misdaadroman ‘Spijt’ vertelt niet zomaar een verhaal van een moord, maar legt ook interne misstanden bloot uit de Amsterdamse politiek, de kraak gemeenschap en de drugswereld.René Appel (1945) is een Nederlandse auteur van vele thrillers en misdaadromans. Zijn bekendste boeken zijn ‘De advocaat’, ‘De kortste nacht’ en ‘Schone handen’, die in 2015 is verfilmd met Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten in de hoofdrollen. Met de titels ‘De derde persoon’ en ‘Zinloos geweld’ won hij zelfs de Gouden Strop. Appel is al meer dan dertig jaar een van de populairste Nederlandse thrillerschrijvers en heeft een kwart miljoen verkochte exemplaren op zijn naam staan.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 20 september 2021
ISBN 9788726663747
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 52m 9s
Bestandsgrootte 285 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo René Appel

René Appel (1945) behoort al meer dan 25 jaar bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer – met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd talloze malen voor deze prijs genomineerd.

Bij Anthos | Literaire thrillers verschenen Schone handen, Weerzin, Van twee kanten, Goede vrienden en meest recentelijk De advocaat. In totaal heeft René Appel bijna een kwart miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland.

Van de titels die in eerste instantie bij andere uitgeverijen verschenen, heeft Anthos De derde persoon, Geweten, Los geld, Doorgeschoten en Loverboy heruitgegeven. Eveneens verschenen de verhalenbundels Hittegolf en Spanning & Retourtje Hato.

René Appel is cum laude gepromoveerd op Nederlands als tweede taal en heeft ook verschillende wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Van 1994 tot 2003 was hij bijzonder hoogleraar Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal.

Sinds 2003 is hij (bijna) fulltime schrijver. Daarnaast was hij voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen (van 2004 tot 2008), de beroepsvereniging van schrijvers en vertalers in Nederland. Ook was hij 2010 tot 2014 voorzitter van PEN Nederland, de Nederlandse afdeling van de internationale schrijversorganisatie PEN. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Libris Literatuur Prijs.

Toon aanbod