De geketenden
De geketenden

De geketenden

Daniel Boone Huggins, in de volksmond beter bekend als ‘Big Dan’, is gepassioneerd, ambitieus, vastberaden en eigenzinnig...

Auteur

Harold Robbins

Spreker

Dirk van den Brand

Vertaler

Hendrik Jan Oolbekkink

Speelduur

13 uur 51 min

€ 16,99

Beschrijving

Daniel Boone Huggins, in de volksmond beter bekend als ‘Big Dan’, is gepassioneerd, ambitieus, vastberaden en eigenzinnig. Met deze krachtige combinatie van eigenschappen geeft Dan de leiding aan de grootste Amerikaanse vakbond. Hij is onmisbaar, want de vakbeweging wordt geteisterd door leden van gewelddadige maffia organisaties en gangsters. En dat terwijl Dan alleen maar oprecht op wil komen voor de rechten van arbeiders. Weet zijn rechtvaardigheidsgevoel zich stand te houden wanneer hij hevig onder druk wordt gezet? In ‘De geketenden’ vertelt Harold Robbins over de opkomst van vakbewegingen in Amerika aan de hand van het intieme en persoonlijke verhaal van Dan.

De in New York geboren Harold Robbins (1916-1997) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Er zijn meer dan 750 miljoen exemplaren van zijn romans verkocht en zijn boeken zijn vertaald in 32 talen. In 1948 brak hij door met zijn allereerste roman ‘Hart zonder toegang’ dat door enkele expliciete seksuele passages de aandacht wekte onder het Amerikaanse publiek. Ook werden maar liefst twaalf romans verfilmd met niemand minder dan Elvis Presley in de hoofdrol in ‘King Creole’. In het boek ‘De droomfabrikanten’, later ook verfilmd, vertelt Robbins over de filmindustrie in Hollywood dat gedeeltelijk gebaseerd is op zijn ervaringen uit de tijd dat hij daar werkzaam was. Andere bekende werken zijn ‘79 Park Avenue’ (1955), ‘De duivel als leidsman’ (1961) en ‘De avonturiers’ (1966). Hoewel sommige romans bijna zeventig jaar oud zijn, komen hedendaagse onderwerpen aan bod zoals prestige, geld en macht.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

20 februari 2023

ISBN

9788726705997

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 51 min

Bestandsgrootte

576 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Harold Robbins Bekijk alles

De piraat

De piraat

Harold Robbins

€ 16,99
Een zoon van de duivel

Een zoon van de duivel

Harold Robbins

€ 16,99
Eenzame vrouw

Eenzame vrouw

Harold Robbins

€ 16,99
Hart zonder toegang

Hart zonder toegang

Harold Robbins

€ 16,99

Meer spreker Dirk van den Brand Bekijk alles

De regen kwam van binnen
5.0

De regen kwam van binnen

Dennis Biesma

€ 12,95
De Roadtrip Moordclub - deel 4
€ 2,99
De Roadtrip Moordclub - deel 3
€ 2,99
De Roadtrip Moordclub - deel 2
€ 2,99