Schaduw van de koning

Schaduw van de koning

Als de Nazi’s België binnenvallen, weigert de jonge koning Leopold III naar Engeland te vluchten. Hij blijft in het kasteel van Laken, onder bewaking van de Duitse kolonel Werner Kiewitz...

Auteur

Bavo Dhooge

Spreker

Jeroen Medaer

Speelduur

19 uur 3 min

€ 19,99

Beschrijving

Als de Nazi’s België binnenvallen, weigert de jonge koning Leopold III naar Engeland te vluchten. Hij blijft in het kasteel van Laken, onder bewaking van de Duitse kolonel Werner Kiewitz. Kiewitz wordt de schaduw van de koning, een machteloze figuur in een overrompeld land. Hun relatie wordt persoonlijker, een spel van aantrekken en afstoten. Kiewitz wordt het slachtoffer van een omgekeerd Stockholm-syndroom: de gijzelnemer laat zich "verleiden" door de gijzelaar. En in Duitsland begint men zich vragen te stellen bij zijn gedrag... "Schaduw van de koning" is anders dan zowat alle andere boeken van Bavo Dhooge: een zorgvuldige gedocumenteerde historische roman, licht wat spanning en humor betreft, geschreven met groot psychologisch inzicht.
Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.
Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 vierde hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels, een voor elke maand van het jaar.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

10 maart 2023

ISBN

9788726954135

Taal

Nederlands

Speelduur

19 uur 3 min

Bestandsgrootte

788 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bavo Dhooge Bekijk alles

De spijtoptant

Bavo Dhooge

€ 12,99
Stoppers

Stoppers

Bavo Dhooge

€ 16,95
Vlaams De samoerai

De samoerai

Bavo Dhooge

€ 12,99
Vlaams Samen zullen we slapen voor het sterven
€ 12,99

Meer spreker Jeroen Medaer Bekijk alles

Vlaams Waarom het beste nog moet komen
€ 14,99
Vlaams Het dorp van de zwaluwen
€ 12,99
Vlaams Samen zullen we slapen voor het sterven
€ 12,99
Vlaams Ode aan de verwondering

Ode aan de verwondering

Caroline Pauwels

€ 9,99