De dolende ridder
De dolende ridder

De dolende ridder

Op een koude avond in Engeland, in 1799, ontmoeten de jonge, beeldschone Alyna en de begeerde vrijgezel Lord Dorrington elkaar onder hartverscheurende omstandigheden, op een brug over de rivier de...

Serie

Auteur

Barbara Cartland

Spreker

Carolina Mout

Vertaler

Liesbeth Smits

Speelduur

6 uur 5 min

€ 9,99

Beschrijving

Op een koude avond in Engeland, in 1799, ontmoeten de jonge, beeldschone Alyna en de begeerde vrijgezel Lord Dorrington elkaar onder hartverscheurende omstandigheden, op een brug over de rivier de Thames. Alyna staat op het punt zichzelf van het leven te beroven, omdat haar gokverslaafde moeder, Lady Maude Chamberley, heeft besloten haar uit te huwelijken aan de genotzuchtige, wrede en steenrijke Prins Ahmadi van Kahriz. Aangedaan door Alyna haar verdriet is Lord Dorrington vastbesloten haar te redden van deze noodlottige huwelijksplannen. Echter, al snel ontwikkeld zijn initiële ongerustheid zich tot een diepe liefde voor Alyna. Lukt het hem om haar huwelijk met de prins te verhinderen?

De dolende ridder is een van Barbara Cartlands vele historische romans over geliefden die obstakels moeten overwinnen om bij elkaar te kunnen zijn.
Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

7 januari 2023

ISBN

9788726961584

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 5 min

Bestandsgrootte

254 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Barbara Cartland Bekijk alles

Engels The Daredevil Duke

The Daredevil Duke

Barbara Cartland

€ 8,99
Engels The Wild Cry of Love

The Wild Cry of Love

Barbara Cartland

€ 11,99
Engels Secrets

Secrets

Barbara Cartland

€ 11,99
Engels A Portrait of Love

A Portrait of Love

Barbara Cartland

€ 11,99

Meer spreker Carolina Mout Bekijk alles

Van mijn melk

Van mijn melk

Sofie Verschueren

€ 9,99
Koppijn

Koppijn

Gisela Terwindt

€ 16,99
Het honingpad

Het honingpad

Cristina Caboni

€ 12,99
Al mijn geheimen

Al mijn geheimen

Lynn Austin

€ 17,99