Sharpe's triomf
Sharpe's triomf

Sharpe's triomf

India, 1803. We bevinden ons aan de vooravond van de Slag bij Assaye, een grote veldslag in de Tweede Anglo-Maratha-oorlog tussen het Maratha-rijk en de Britse Oost-Indische Compagnie...

Serie

Sharpe (Dutch deel 2

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Frank Rigter

Vertaler

Annemarie Lodewijk

Speelduur

13 uur 33 min

€ 16,99

Beschrijving

India, 1803. We bevinden ons aan de vooravond van de Slag bij Assaye, een grote veldslag in de Tweede Anglo-Maratha-oorlog tussen het Maratha-rijk en de Britse Oost-Indische Compagnie. Soldaat Richard Sharpe krijgt de opdracht een verrader op te sporen. Dit voert hem diep in de gevarenzone. Bovendien wil een oude vijand van de gelegenheid gebruik maken om Sharpe uit de weg te ruimen. In dit tweede deel van de Sharpe-saga (het eerste deel is "Sharpe's tijger") vinden we alle elementen die de reeks zo populair maken: verraad, wraak, epische veldslagen, en een held met onorthodoxe methoden die zichzelf uit de grootste chaos weet te redden. Entertainment van topkwaliteit.
Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

1 mei 2023

ISBN

9788728418598

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 33 min

Bestandsgrootte

564 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99