Stonehenge
Stonehenge

Stonehenge

Engeland, 2000 voor Christus. Drie broers (een krijger, een tovenaar en een bouwer) werken samen aan één project: de tempel van Stonehenge. De uitdaging is immens...

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Ruben Brinkman

Vertaler

Annelies Hazenberg

Speelduur

21 uur 4 min

€ 16,99

Beschrijving

Engeland, 2000 voor Christus. Drie broers (een krijger, een tovenaar en een bouwer) werken samen aan één project: de tempel van Stonehenge. De uitdaging is immens. Hoe krijgen ze de massieve stenen naar de juiste plaats? Hoe krijgen ze de stenen vervolgens opgesteld? Het grootste probleem is echter hun onderlinge rivaliteit. De twee oudste broers zien Stonehenge als een uitbreiding van hun macht, de basis van een wereldrijk, en respecteren niets of niemand om hun doelen te bereiken. De derde broer wordt meegesleurd in een avontuur vol verraad, moord, vernedering, geweld... en het hogere. Bernard Cornwell schildert een realistisch, geloofwaardig beeld van hoe Stonehenge ontstond, en verleidt ons tegelijk met een groots avontuur.
Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

28 april 2023

ISBN

9788728418611

Taal

Nederlands

Speelduur

21 uur 4 min

Bestandsgrootte

880 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Ruben Brinkman Bekijk alles

De zondebok

Kasper van Beek

€ 15,99
De bokaal van de goden

De bokaal van de goden

Rick Riordan

€ 14,99
Als de dood

Als de dood

Peter James

€ 14,99
Doodsklok

Doodsklok

Peter James

€ 14,99