Het instituut
Het instituut

Het instituut

Wanneer Holden een bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. Maar Holden is gespot en wordt opgepakt. Ze zijn echter iets anders met hem van plan dan hij had verwacht.

Serie

Auteur

Mirjam Mous

Sprekers

Jip van den Dool, Lidewij Mahler

Speelduur

9 uur 54 min

€ 14,99

Beschrijving

Hack, de nieuwe futuristische thriller van Mirjam Mous! In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt... Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier én vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden? Over de andere boeken van Mirjam Mous: 'Een hyperrealistisch en actueel boek.' Jaapleest.nl 'De boeken van Mirjam Mous zijn heel geschikt om te lezen voor de lijst!' NOS (18-01-2018)  'De verhouding vraag/antwoord is op ieder moment in het verhaal precies goed. Er zijn maar weinig thrillers voor de jeugd die dat kunnen zeggen.' Leesfeest.nl

Details

Imprint

Van Goor

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

11 oktober 2021

ISBN

9789000381104

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 54 min

Bestandsgrootte

825 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mirjam Mous (1963) werkte jarenlang in het onderwijs voordat ze in 2005 besloot zich fulltime op schrijven te richten. In 1998 verscheen haar eerste boek. Mirjam schrijft voor een breed publiek: grappige boeken voor kinderen (zoals Spees de ruimtewees en Vigo Vampier), maar ook aangrijpende en spannende boeken voor jongeren. Haar bekendste jeugdthriller Boy 7 was genomineerd voor de Jonge Jury 2011 en werd in zowel Nederland als Duitsland verfilmd. Mirjam Mous woont met haar man in Breda.

Meer auteur Mirjam Mous Bekijk alles

Welkom in Smartpark

Welkom in Smartpark

Mirjam Mous

€ 7,99
Girl 6

Girl 6

Mirjam Mous

€ 7,99
Otis' redding

Otis' redding

Mirjam Mous

€ 14,99
Boy 7

Boy 7

Mirjam Mous

€ 14,99

Meer spreker Jip van den Dool Bekijk alles

Een ijzeren vlam 2
5.0

Een ijzeren vlam 2

Rebecca Yarros

€ 12,99
Never never

Never never

Colleen Hoover, Tarryn Fisher

€ 16,99
Murtagh

Murtagh

Christopher Paolini

€ 19,99
In steen gebrand 2
5.0

In steen gebrand 2

Rebecca Yarros

€ 12,99

Meer spreker Lidewij Mahler Bekijk alles

Xerox
5.0

Xerox

Fien Veldman

€ 13,99
Een van ons liegt

Een van ons liegt

Karen McManus

€ 14,99
Kinderen van ver

Kinderen van ver

Martine Letterie

€ 9,99
Introvert

Introvert

Marti Olsen Laney

€ 14,99