Hoogheid
Hoogheid

Hoogheid

De troebele jaren van Amalia

Het vervolg op de succesvolle roman Amalia van Matthias Rozemond.

Serie

Amalia deel 2

Auteur

Matthias Rozemond

Spreker

Charlotte Lap

Speelduur

14 uur 36 min

€ 14,99

Beschrijving

Hoogheid van Matthias Rozemond is het vervolg op de succesvolle roman Amalia. Den Haag, 1629. Amalia heeft zich opgewerkt tot echtgenote van de stadhouder en is nu de machtigste vrouw van het land. Maar wie de macht eenmaal bezit, moet meer dan ooit over de schouder kijken. De Oranjes liggen van links en rechts onder vuur en de Spanjaarden zijn nog niet verslagen. Amalia moet list en charme aanwenden om de tegenstrevers van haar man uit te schakelen. Intussen blijft de vraag hoe ze de Franse koning ooit zover krijgt haar man te verheffen tot Hoogheid, zodat die zijn positie eens en voor altijd bestendigd ziet. Niettemin komt de meest onberekenbare factor in dit spel van binnenuit: haar eigen hartstocht… Hoogheid is gebaseerd op historische feiten en brengt de Nederlandse geschiedenis doeltreffend tot leven.

Details

Imprint

Luitingh Sijthoff

Uitgever

Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij

Publicatiedatum

19 november 2022

ISBN

9789021035666

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 36 min

Bestandsgrootte

802 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie.

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). Later verscheen ook het boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Eind 2018 verscheen zijn boek: Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verschijnt zijn nieuwe boek: Amalia, over de grondlegster van ons hedendagse koningshuis. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Foto © Bonnita Postma

Meer auteur Matthias Rozemond Bekijk alles

Melkmeisje

Melkmeisje

Matthias Rozemond

€ 14,99
De Rattenlijn

De Rattenlijn

Matthias Rozemond

€ 16,99
Apollovlinder

Apollovlinder

Matthias Rozemond

€ 12,99
Schimmenspel

Schimmenspel

Matthias Rozemond

€ 14,99

Meer spreker Charlotte Lap Bekijk alles

De dochters van de meestersmid
€ 14,99
De diefstal van mijn jeugd

De diefstal van mijn jeugd

Natascha Kampusch

€ 14,99
Tien jaar vrijheid

Tien jaar vrijheid

Natascha Kampusch

€ 14,99
Twee prinsen

Twee prinsen

Jackie van Laren

€ 14,99