Luistervoorbeeld

Hart voor je brein

Over beweging en voeding voor hart en hersenen
Auteur Erik Scherder, Leonard Hofstra
Voorlezer Bert Kranenbarg
Speelduur 5u 2m 46s
€ 14,99

Beschrijving

Al jarenlang heerst er een pandemie: 'lichamelijke inactiviteit'. Inactief leven verhoogt het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mensen die hiermee belast zijn, blijken (extra) kwetsbaar voor andere ziekten, zoals virale infecties! Bewegen en een gezond voedingspatroon hebben grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem.
Bewegen en bepaalde voedingsstoffen prikkelen de binnenwand van de bloedvaten waardoor nitric oxide (NO) wordt geproduceerd, wat zorgt voor verwijding van de bloedvaten. Een sterkere bloedsomloop heeft een positief effect op het hartvaatstelsel, de hersenen én ons immuunsysteem! Hoe vaak we moeten bewegen, en om welke voedingstoffen het gaat wordt toegankelijk en toch uitdagend uitgelegd. Een boek voor mensen die écht willen investeren in een gezond leven.

Details

ImprintAthenaeum
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 3 december 2020
ISBN 9789025313203
Taal Nederlands
Speelduur 5u 2m 46s
Bestandsgrootte 277 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Erik Scherder
Erik Scherder

Erik Scherder (1951) is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Ard Schenk en Dick Swaab geeft hij lezingen door het hele land. Hij is bekend van de Universiteit van Nederland en van De Wereld Draait Door. Hij schreef de boeken Laat je hersenen niet zitten en Singing in the brain.

Toon aanbod