Luistervoorbeeld

Mevrouw Verona daalt de heuvel af

Auteur Dimitri Verhulst
Voorlezer Dimitri Verhulst
Speelduur 2u 48m 11s
€ 12,99

Beschrijving

Op een gure winterdag daalt Mevrouw Verona de heuvel van Oucwègne af, in de wetenschap dat de terugtocht voor haar fysiek niet meer haalbaar is. In het dal gaat ze bij de rivier zitten, in afwachting van haar laatste moment, aan haar voeten een trouwe hond.

In een terugblik op haar leven passeren de dorpsbewoners van het afgelegen Oucwègne de revue, van Mme Lunette, de dokter die eigenlijk dierenarts is, tot Rosetta Courthéoux, in wier kruidenierswinkeltje ingeblikte haring rustig zeventien jaar op een koper kan wachten. Maar alle gedachten en herinneringen leiden uiteindelijk terug naar de gelukkige momenten met haar grote liefde, de veel te vroeg gestorven Meneer Pottenbakker, die haar ook na zijn dood immer vergezelde.

Longlist Libris Literatuur Prijs 2007
Toplijst AKO Literatuur Prijs 2007
April 2008: de Duitse vertaling van Mevrouw Verona daalt de heuvel af door Rainer Kersten is genomineerd voor de shortlist van de Else Ottenprijs 2008.

Details

ImprintUitgeverij AtlasContact
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 17 november 2011
ISBN 9789025439125
Taal Nederlands
Speelduur 2u 48m 11s
Bestandsgrootte 92 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'In deze fijngepenseelde miniatuur laat Dimitri Verhulst zien dat hij niet enkel kan roepen en schreeuwen, maar ook zingen en fluisteren.' (BN/DE STEM)

Over de auteur
Photo Dimitri Verhulst
Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972) debuteerde in 1999 opgemerkt met de roman De kamer hiernaast, en acht jaar later heeft hij daar al zeven andere titels aan toegevoegd. Behalve proza schrijft Verhulst ook poëzie (Liefde, tenzij anders vermeld, genomineerd voor de Buddinghprijs), columns (voor de krant De Morgen) en theater (zoals het toneelstuk Aalst dat de halve wereld rondreisde en in 2007 nog werd opgevoerd door het National Theatre van Schotland).

Hoewel zijn roman Problemski Hotel uit 2003 inmiddels in meer dan tien talen leverbaar is, breekt Verhulst bij het grote publiek pas door met De helaasheid der dingen, een roman waarvoor hij de Gouden Uil Publieksprijs 2007 kreeg, Humo's Gouden Bladwijzer en de Inktaap, en waarvan een verfilming op komst is. Zijn novelle Mevrouw Verona daalt de heuvel af is genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2007. Beide boeken stonden meer dan een jaar in de Vlaamse Boekentoptien.

Voor De helaasheid der dingen heeft Verhulst de Inktaap 2008 ontvangen.

Voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol heeft Verhulst de Libris Literatuurprijs 2009 ontvangen. Het juryrapport: "Verhulst is een getalenteerde durfal." Ook werd het boek verfilmd. Eind augustus 2014 verscheen zijn nieuwe roman Kaddisj voor een kut.

Het werk van Verhulst in in vele talen vertaald, o.a. naar het Duits, Engels, Frans en Italiaans.

Toon aanbod