Luistervoorbeeld

De laatste liefde van mijn moeder

Auteur Dimitri Verhulst
Spreker Dimitri Verhulst
Speelduur 5u 22m 59s
€ 12,99

Beschrijving

We schrijven begin jaren tachtig, vorige eeuw. Martine Withofs heeft een nieuwe liefde en is net bij hem ingetrokken, met medeneming van een paar pannen, de sofa, de televisie en haar elfjarige zoontje Jimmy. Die ziet zich opgescheept met een stiefvader die hem er liever niet bij had gehad, maar die toch besluit zijn nieuwe gezin te trakteren op een zomerweekje in het buitenland.

Voordat Martine gewend is aan de gedachte dat ze een aantal afleveringen van haar favoriete tv-serie moet missen, zitten ze al in een overvolle touringcar naar het Zwarte Woud. Tijdens de reis raakt Jimmy bevriend met de vier jaar oudere Héloïse, die hem een schokkend nieuwtje weet te vertellen over zijn moeder en haar minnaar.

Genomineerd voor de esta luisterboek award 2011

Details

ImprintAtlasContact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 14 april 2011
ISBN 9789025456788
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 22m 59s
Bestandsgrootte 180 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het schrijfplezier en het talent van Verhulst spatten weer van de pagina’s. Het verhaal is net zo meeslepend als De helaasheid der dingen en even poëtisch als Mevrouw Verona daalt de heuvel af.[...] Hij is een van de grootste, meest woeste talenten van de Vlaamse letteren.' - NRC Handelsblad

'Verhulst houdt met weemoed en snijdende humor zijn jeugdsentiment eronder.' - De Volkskrant

'De hipste en toegankelijkste schrijver van het moment.' - Humo

'Een literaire lefgozer, dat is Dimitri Verhulst ongetwijfeld. Als schrijver vindt hij zichzelf met elk boek opnieuw uit.' - De Morgen


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972) werd geboren in Aalst. Hij wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen.

Van de klassieker De helaasheid der dingen werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol won hij de Libris Literatuurprijs. Van De laatkomer werden binnen een paar maanden meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Ook dit boek wordt verfilmd, voor toneel bewerkt en over de hele wereld vertaald. Verhulst is de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2015.

Toon aanbod