Luistervoorbeeld

De rover Hoepsika

Auteur Paul Biegel
Spreker Bas Westerweel
Speelduur 2u 54m 38s
€ 12,99

Beschrijving

De dag waarop zijn moeder stierf, werd Hoepsika een rover. Hij kocht een paard en laarzen met zilveren sporen, en galoppeerde luid zingend de landweg op, bang voor niets en niemand. Toch was Hoepsika niet zomaar een rover. Hij beroofde alleen koetsen met rijke mensen. Hij zei ook nooit 'je geld of je leven', want levens wou hij niet, en 'je' zeggen tegen vreemde mensen vond hij onbeleefd. Altijd als hij weer eens een koets had beroofd, galoppeerde hij snel met zijn buit naar zijn geheime huis diep in het bos en barstte meteen in snikken uit voor het portret van zijn moeder. Iedere keer weer kreeg hij vreselijke spijt van zijn wandaden, maar hij kon het roven niet laten. Dat was zeker zo doorgegaan als Hoepsika niet op een dag een rijke heer had ontmoet, die hem het volgende voorstel deed: 'Luister, u bent een zeer behendig rover. U moet voor mij stelen. Niet iets maar iemand.' Bedroefd vertelde de heer dat zijn mooie dochter Josefine was weggelopen en in handen geraakt van de schurk IJzergreep. Duizend gouden florijnen krijgt Hoepsika geboden, en brandend van verlangen naar het mooie meisje springt hij op zijn paard. Maar IJzergreep woont in een onneembare burcht. Bepaald geen routineklusje voor die gekke rover Hoepsika...

Details

ImprintGottmer
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 19 maart 2020
ISBN 9789025772512
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 54m 38s
Bestandsgrootte 160 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod