Midzomernacht
Midzomernacht

Midzomernacht

In het tweede deel van de Rebecka Martinsson-serie, Midzomernacht, van Asa Larsson wordt de feministische predikante Mildred Nilsson dood aangetroffen, ze is opgehangen in de kerk.

Serie

Auteur

Åsa Larsson

Spreker

Charlotte Lap

Vertaler

Jasper Popma

Speelduur

11 uur 17 min

€ 12,99

Beschrijving

Midzomernacht van Åsa Larsson is onderdeel van de Rebecka Martinsson-serie, die nu te zien is op Netflix.

Tijdens midzomernacht wordt in het noorden van Zweden de feministische predikant Mildred Nilsson dood aangetroffen. Ze is opgehangen aan haar voeten, in de kerk. Nilsson, een herrieschopper die met haar werkgever, de mannen in het dorp en de jachtvereniging in conflict is geraakt, had veel vijanden. Toch loopt het politieonderzoek vast. Als jurist Rebecka Martinsson een paar maanden later belastend materiaal vindt en dat aan de politie overhandigt, blaast zij het onderzoek onbedoeld nieuw leven in. Twee jaar eerder was zij in dezelfde streek aanwezig om de moord op de religieuze leider Viktor Strandgård te onderzoeken. De overeenkomsten tussen de moorden zijn zodanig dat de politie op zoek gaat naar een copycat. Het spoor is koud, maar in het dorp waar de predikant woonde, Poikkijärvi, is de waarheid onder de oppervlakte nog steeds pijnlijk aanwezig.

‘In Zweden werd Midzomernacht uitgeroepen tot thriller van het jaar. Niet in de laatste plaats vanwege de mooie zinnen vol symboliek.’ – Living

‘Ik begrijp goed dat dit boek een prijs heeft gewonnen. Åsa Larsson houdt er een eigenzinnige schrijfstijl op na. Mooie zinnen komen voorbij en beeldspraak gelieerd aan de natuur en het dierenrijk vormt een levendige illustratie bij het verhaal.’ – misdaadromans.nl

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

15 november 2021

ISBN

9789026358494

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 17 min

Bestandsgrootte

930 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

De Zweedse prijswinnende schrijfster Åsa Larsson (1966) is een voormalig belastingrechtspecialist, die als schrijfster debuteerde met de thriller Zonnestorm. Ze won met dit boek de nationale thrillerprijs voor het beste debuut. Met haar tweede en vijfde boek, respcectievelijk Midzomernacht en Tweede zonde won ze eveneens de nationale prijs voor de beste misdaadroman. Haar laatste boek De zonden van de vader is de derde keer dat ze de prijs in de wacht sleept. Daarmee is Larsson een van de topauteurs van de Zweedse misdaadliteratuur. Van haar psychologische thrillers zijn in Zweden miljoenen exemplaren verkocht.

Meer auteur Åsa Larsson Bekijk alles

De zonden van onze vaders
€ 14,99
De tweede zonde

De tweede zonde

Åsa Larsson

€ 12,99
Tot de woede is geluwd

Tot de woede is geluwd

Åsa Larsson

€ 12,99
Het zwarte pad

Het zwarte pad

Åsa Larsson

€ 12,99

Meer spreker Charlotte Lap Bekijk alles

Twee prinsen

Twee prinsen

Jackie van Laren

€ 14,99
Hoop is een geschenk

Hoop is een geschenk

Danielle Steel

€ 9,99
De weg naar de grens
€ 14,99
De intieme bekentenissen van een vrouw: Een erotische serie
€ 12,99