Luistervoorbeeld

Fluit!

Het verhaal van de beste fluiter ter wereld Geert Chatrou
Auteur Jan Paul Schutten
Voorlezer Geert Chatrou, Jeroen Kramer
Speelduur 47m 37s
€ 11,95

Beschrijving

Geert ontdekt al op jonge leeftijd dat hij beter kan fluiten dan wie dan ook. Hij fluit daarom de hele dag, vaak zonder dat hij het zelf in de gaten heeft. Dat levert grappige situaties op maar het leidt ook wel eens tot ergernis. Geert’s grootste wens is om ooit voor volle zalen te fluiten. Maar hoe krijg je dát voor elkaar? Zeker als je bedenkt dat hij sinds een mislukt concert niet meer durft op te treden...

Het verhaal is gebaseerd op het echte levensverhaal van Geert Chatrou, die drie keer meedeed aan de wereldkampioenschappen fluiten – en drie keer won. Geert speelt blokfluit en dwarsfluit, maar het liefst fluit hij met enkel zijn lippen als instrument. Het boek is geschreven door Jan Paul Schutten, winnaar van de gouden griffel 2008, naar een idee van Geert Chatrou. Geert leest het verhaal voor, samen met acteur Jeroen Kramer.

Naast het verhaal kunnen de vele fluitkunsten van Geert niet ontbreken. Ook valt er een prachtig lied te beluisteren: Soms zit het mee, soms zit het tegen. De muziek is gemaakt en gespeeld door het muzikantencollectief Ocobar, tevens huisband van het televisieprogramma Holland Sport.

Een bijzonder luisterboek over het overwinnen van angst, het ontdekken van talenten en het najagen van dromen. En natuurlijk over fluiten!

Zie ook de websites www.geertchatrou.com en www.ocobar.nl.

Inhoud
Fluit!
Altijd en overal
Geen hap door mijn keel
Het probleem en de oplossingen
Wat moet er van mij worden?
Even rustig nadenken
Soms zit het mee, soms zit het tegen
Het wereldkampioenschap
Als fluiter op het podium

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 12 augustus 2014
ISBN 9789047608752
Taal Nederlands
Speelduur 47m 37s
Bestandsgrootte 43 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Jan Paul Schutten
Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten (1970) debuteerde in 2003 met Ruik eens wat ik zeg en viel met een Vlag en Wimpel meteen in de prijzen. Ook de boeken die hij daarna publiceerde zijn uitstekend ontvangen, over onderwerpen als het Jeugdjournaal, de Romeinen en spionage.

Hoewel de boeken van Jan Paul over heel verschillende onderwerpen gaan, ze zijn eigenlijk altijd heel informatief. Zoals het boek Kinderen van Amsterdam bijvoorbeeld, dat hij samen met illustrator Paul Teng maakte, en over het Amsterdam van vroeger gaat. Voor dit boek ontving hij in 2008 een Gouden Griffel. Een jaar later schreef hij De wraak van het spruitje het Kinderboekenweekgeschenk van 2009. In 2014 kreeg hij opnieuw een Gouden Griffel. Dit keer voor Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel....

Toon aanbod