Luistervoorbeeld

Turks fruit

Auteur Jan Wolkers
Voorlezer Jan Wolkers
Speelduur 6u 23m 50s
€ 14,99

Beschrijving

De autobiografische roman Turks fruit verscheen oorspronkelijk in 1969. Jan Wolkers beschrijft in Turks fruit de heftige liefde van een beeldhouwer voor een jonge liftster. De roman is Wolkers’ meest gelezen en meest vertaalde boek en werd in 1972 verfilmd door Paul Verhoeven met Monique van der Ven en Rutger Hauer in de hoofdrollen. De roman beleefde tientallen herdrukken en geldt thans als een klassiek meesterwerk.

Het luisterboek is door de auteur zelf ingesproken.

Details

ImprintUitgeverij J.M. Meulenhoff
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 16 januari 2017
ISBN 9789052860589
Taal Nederlands
Speelduur 6u 23m 50s
Bestandsgrootte 351 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Wolkers overtuigt voor de volle honderd procent: hij laat de lezers geloven in zijn liefde en wanhoop.' (NRC Handelsblad)

'Snel, grappig, en zeer vermakelijk.' (Publishers Weekly)

Over de auteur
Photo Jan Wolkers
Jan Wolkers

Jan Wolkers (1925-2007) was niet alleen een verrassend origineel prozaschrijver en beeldhouwer, maar tevens een meeslepend verteller.

In meer dan veertig jaar heeft Jan Wolkers een groot aantal veelgelezen romans, verhalen en essays geschreven. Hij debuteerde in 1961 met de bundel Serpentina's petticoat. Inmiddels behoort hij tot de meest vertaalde auteurs van Nederland. In 1982 werd hem de Constantijn Huygensprijs toegekend en in 1989 de P.C. Hooftprijs, die hij echter beide weigerde te accepteren. Tot zijn bekendste boeken behoren Kort Amerikaans, Turks Fruit en Terug naar Oegstgeest. Vlak voor zijn dood heeft hij het luisterboek van Turks Fruit ingesproken.

Behalve als schrijver werkte Wolkers als beeldhouwer en schilder. Hij maakte onder meer het Auschwitzmonument in het Wertheimpark in Amsterdam. In oktober 2007 overleed de auteur is zijn huis op Texel.

Toon aanbod