Op gevoel
Op gevoel

Op gevoel

Een wielerleven

Een openhartig en confronterend zelfportret van een topsporter die terugkijkt op zijn carrière en een liefdesverklaring aan het profwielrennen.

Auteurs

Nando Boers, Tom Dumoulin

Spreker

Lykele Muus

Speelduur

6 uur 23 min

€ 15,99

Beschrijving

‘Heb je je altijd thuis gevoeld in het wielrennen?’
‘Nee, absoluut niet zelfs. Ik kan nu pas toelaten dat ik het ook heel leuk heb gevonden.’

Tom Dumoulin (1990) wordt beschouwd als een van de beste wielrenners van zijn generatie. Hij won in zijn carrière twee Olympische medailles, twee wereldtitels en meerdere etappes in alle drie de grote rondes, maar zijn grootste prestatie zal altijd de eindzege van de Giro d’Italia van 2017 zijn.

Een jaar nadat hij in 2022 zijn carrière op tweeëndertigjarige leeftijd beëindigde, reist hij samen met schrijver en journalist Nando Boers naar plaatsen die een cruciale rol hebben gespeeld in zijn loopbaan – Bergen (Noorwegen), Monza, Oropa, Bormio, Stelvio (Italië) en Arcalis (Andorra) – om antwoord te vinden op de vraag wat de sport eigenlijk al die jaren voor hem betekend heeft. Onderweg komen niet alleen herinneringen aan zijn grootste prestaties en overwinningen ter sprake, maar wordt hij ook geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Op gevoel is het verslag van die louterende reis: een openhartig en confronterend zelfportret van een topsporter die terugkijkt op zijn carrière en een liefdesverklaring aan het profwielrennen, dat in die periode veranderde van een door doping besmette sport naar een door data en wetenschappelijke analyse gedreven wereld.

Details

Imprint

Thomas Rap

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

7 juni 2024

ISBN

9789400411630

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 23 min

Bestandsgrootte

351 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Nando Boers Bekijk alles

Geen plek voor kleine jongens
€ 13,99
Zandvoort

Zandvoort

Nando Boers

€ 12,99

Meer spreker Lykele Muus Bekijk alles

In de mist van Golden Gate Park
€ 22,99
De Fishermen's Trail
€ 14,99
Dit is jouw tijd

Dit is jouw tijd

Bertram Koeleman

€ 13,99
Een onmogelijk avontuur
€ 15,00